ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πώς κάνουν διακοπές οι Ρώσοι στην ΕΕ – 324.000 στην Ελλάδα

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

H ταξιδιωτική κίνηση στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε θεαματική αύξηση «αγγίζοντας» σχεδόν τα επίπεδα του 2019, όπως ανέφερε στην σχετική έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρωταγωνιστές στις αφήξεις αναδίχτηκαν οι Γερμανοί (αύξηση κατά 316,4%), οι Γάλλοι (αύξηση 315,4%), οι Αγγλοι (αύξηση κατά 1.251,9%) και οι Αμερικανοί (αύξηση 745,9%).

“ΧΡΥΣΟΣ

Το παράδοξο είναι ότι αφίχθησαν στη χώρα μας και 324.800 Ρώσοι τουρίστες, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 318,4% σε σύγκριση με τους ταξιδιώτες που έφτασαν πέρυσι στην Ελλάδα, όταν δεν είχε ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και οι διεθνείς κυρώσεις στους Ρώσους τουρίστες.

Παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τις ρωσικές πτήσεις από τον εναέριο χώρο της, οι Ρώσοι ταξιδιώτες εξακολουθούν να κάνουν τις διακοπές τους σε χώρες της Ευρώπης, άρα και στην Ελλάδα. Πώς συμβαίνει αυτό;

“IN_AND_OUT

Απλά οι Ρώσοι τουρίστες συνήθως διασχίζουν τα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας προς τη Φινλανδία και από εκεί, κατευθύνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι.

Από τη στιγμή που η Ε.Ε. απαγόρευσε τις πτήσεις, η Φινλανδία έχει γίνει η βασική «πύλη» εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα με το AFP.

Mechanical Solutions

Η Φινλανδία σχεδιάζει να περιορίσει τις ρωσικές τουριστικές βίζες από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να μπορούν να εισέλθουν στη Φινλανδία με βίζες που έχουν εκδοθεί από άλλες χώρες της Ε.Ε., στην περιοχή Σένγκεν και από εκεί να ταξιδεύουν ανενόχλητοι σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button