ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πώς το Brexit θα επηρεάσει τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα

Μετά την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακολουθήσουν μοναχική πορεία, τα ερωτήματα είναι πολλά. Ένα από τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι οι επιπτώσεις της πτώσης της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο και το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τους Βρετανούς τουρίστες.

Με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια Βρετανοί είναι ήδη σε διακοπές, στα ελληνικά νησιά, που αποτελούν έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς επί δεκαετίες, αλλά και σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, αυτοί θα δουν ξαφνικά τις τιμές σε καφετέριες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και σε πολλές άλλες υπηρεσίες να εκτοξεύονται στα ύψη.

Επίσης, όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Independent, η πτώση της στερλίνας, που το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών είχε προβλέψει, πριν το επίμαχο δημοψήφισμα για το Brexit, ότι αν επικρατήσει η έξοδος από την ΕΕ, η ολίσθηση του νομίσματος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ του 12% με 15%, θα δημιουργήσει προβλήματα και σε όσους Βρετανούς έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές στις ΗΠΑ, στο Ντουμπάι και στην Κίνα, αφού σε αυτές τις χώρες χρησιμοποιούν το αμερικανικό δολάριο.

Αλλά το τουριστικό πακέτο για τους Βρετανούς θα γίνει ακριβότερο και εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των καυσίμων των αεροπορικών εταιρειών, όπως είναι η British Airways και η eaasyJet, αφού τα καύσιμα τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, όπως τονίζει η ιστοσελίδα του Independent.



Σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), επιτρέπονται οι προσαυξήσεις στα τουριστικά πακέτα διακοπών, μετά την κράτηση, λόγω αλλαγών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Συνήθως, το τουριστικό γραφείο απορροφά αύξηση μέχρι 2%, αλλά αν η προσαύξηση στο τουριστικό πακέτο είναι άνω του 10%, τότε ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close