Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠορτογαλία: Ξεκινά τα πιστοποιητικά «anti-virus» σε εγκαταστάσεις, παραλίες και μουσεία

Πορτογαλία: Ξεκινά τα πιστοποιητικά «anti-virus» σε εγκαταστάσεις, παραλίες και μουσεία

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Η Πορτογαλία είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός που εισαγάγει πρωτόκολλο υγιεινής για την πιστοποίηση των τουριστικών εγκαταστάσεων και των ταξιδιωτικών εταιρειών ότι τηρούν όλους τους κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η πιστοποίηση αφορά ξενοδοχεία, μουσεία, κέντρα διασκέδασης, παραλίες, ταξιδιωτικά γραφεία και γραφεία συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, που ακολουθούν οικειοθελώς αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας από ιούς.

mechanical adv 2021

Όσοι εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα της Πορτογαλικής Γενικής Διεύθυνσης Υγείας θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό αυτό, που θεσπίστηκε από την Turismo de Portugal, δωρεάν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τα σχέδια των τουριστικών αρχών της χώρας, μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία θα καλύπτει ολόκληρο τον τουριστικό τομέα, θα προωθήσει την Πορτογαλία ως ένα ασφαλές μέρος για διακοπές.

Η πιστοποίηση δίνεται με μια απλή υποβολή Δήλωσης Δέσμευσης ότι θα υιοθετήσουν τους κανόνες υγιεινής, που προβλέπονται στο πιστοποιητικό «Clean & Safe». Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται διαδικτυακά και δίνεται αμέσως το «ψηφιακό» πιστοποιητικό. Δεν θα υπάρξουν προκαταρκτικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά θα ακολουθήσουν στη συνέχεια επιτόπιες επιθεωρήσεις των ξενοδοχείων και των άλλων εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων, που έλαβαν το πιστοποιητικό.Ανάλογα υγειονομικά πιστοποιητικά έχουν προαναγγείλει και η Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Τυνησία.

Οι παραλίες στην Πορτογαλία, που θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας (τουλάχιστον 2 μέτρα ανάμεσα στις ξαπλώστρες), ενώ στα beach bar και εστιατόρια η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία στην Πορτογαλία

Σύμφωνα με την Πορτογαλική Συνομοσπονδία Τουρισμού (CTP), το άνοιγμα των ξενοδοχείων θα ξεκινήσει “πειραματικά” με ορισμένα ξενοδοχεία στην αρχή τον Ιούνιο. Ωστόσο, τα ταξίδια ξένων τουριστών αναμένονται τον Αύγουστο. Η υφυπουργός Τουρισμού Rita Marquez δήλωσε ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει πιο αργά από τους άλλους τομείς της οικονομίας και ότι το 2020 εκτιμάται ότι η Πορτογαλία θα χάσει το 50% των τουριστικών εσόδων σε σύγκριση με το 2019. Όπως ανέφερε, όλα θα εξαρτηθούν από τη δυναμική της ανάκαμψης της ζήτησης στις ξένες αγορές, καθώς και από τον όγκο των αεροπορικών μεταφορών.Η ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2021, είπε, ενώ τα τουριστικά μεγέθη θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019 το νωρίτερο το 2022.Τα έσοδα από τον τουρισμό στην Πορτογαλία εισφέρουν το 8,8% του εθνικού ΑΕΠ.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-