ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πόλος έλξης η Κρήτη για τους Πολωνούς τουρίστες


H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TT Warsaw 2019» στη Βαρσοβία, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία.Η έκθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Ευρώπη με πάνω από 500 εκθέτες, από 53 χώρες και αποτελεί πόλο έλξης για επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και Πολωνούς τουρίστες.

Η πολωνική αγορά είναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά και η Κρήτη είναι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των Πολωνών, οι οποίοι σύμφωνα με τα στατιστικά επέλεξαν Ελλάδα και στις διακοπές τους το καλοκαίρι του 2019.Όσον αφορά την τουριστική κίνηση από την πολωνική αγορά το 2020 η πρόβλεψη είναι πως θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα το τουριστικό γραφείο Rainbow δίνει μια αύξηση περίπου 30% στις αφίξεις του στα Χανιά, ενώ πραγματοποιεί μια επένδυση στο Ρέθυμνο ανακαινίζοντας μία ξενοδοχειακή μονάδα.

«Η Πολωνία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα και φυσικά η Κρήτη, διατηρεί την πρωτιά στην προτίμησή της», τονίζει ο Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση.

«Με το σύνολο των ενεργειών μας, πρέπει να καταστήσουμε την Πολωνία, τον νέο μεγάλο τουριστικό πόλο έλξης μας, μιας και είναι μια μεγάλη και προοδευτική οικονομία, χωρίς ανεργία. Περιμένουμε αύξηση και θα την επιδιώξουμε με κάθε τρόπο», ανέφερε ο κ. Κώτσογλου.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close