ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πιστοποιητικό Covid-19 ετοιμάζει η κυβέρνηση – Σημαντικό για την πρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων;

Χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό meeting για τον τουρισμό «100% Tourism Destinations» με την επιμέλεια του Flatod-19 – Flexible Tourism Destinations.

Καλεσμένοι της πρώτης εκπομπής ήταν η Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος του ΕΟΤ), ο Γρηγόρης Τάσιος (Πρόεδρος της ΠΟΞ), ο Παναγιώτης Αλμυράντης (Αντιπρόεδρος του European Hotel Managers Association) και ο Μιχάλης Τοανόγλου (Καθηγητής Τουρισμού SIHOM Woosong University στη N. Κορέα), τέσσερις σημαντικοί άνθρωποι στο τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα.

neratzoulis neo

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος έδωσε μία είδηση που αφορά όλους τους ξενοδοχουπαλλήλους της Ελλάδας σχετικά με την φετινή σεζόν.

«Δεν πήγε άσχημα, με κανένα κρούσμα στα ξενοδοχεία, το καλοκαίρι που μας πέρασε, έγινε μία καλή διαχείριση χωρίς όμως μεγάλη επισκεψιμότητα και μεγάλες ροές, υπήρχαν μικρές πληρότητες και όχι σκηνικό πολέμου» όπως αρχικά ανέφερε ο κος Τάσιος.

bakaliko lagos

Χρειάζεται και είναι σημαντική η κατάρτηση του προσωπικού των ξενοδοχείων για την προστασία από τον κορωνοϊό και σε αυτό το κομμάτι κινείται η κυβέρνηση μέχρι τον Απρίλιο, λόγω και της μικρής σεζόν που προβλέπεται για το 2021. Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει μία νέα κατάρτηση για το προσωπικό των ξενοδοχείων το οποίο θα περιέχει και εξετάσεις, κάτι εντελώς καινούργιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όχι μία απλή τηλεδιάσκεψη, όπως ακριβώς αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Τάσιος.

Επίσης ο ίδιος ο κ. Τάσιος συμπλήρωσε κάτι πολύ σημαντικό, ότι χωρίς το πιστοποιητικό δεν θα μπορεί το προσωπικό να πληρωθεί (στην ούσια δεν θα γίνεται πρόσληψη). Χρειάζεται μία νέα κουλτούρα απ’ όλους και ειδικά από τους εργαζόμενους του τουριστικού τομέα.

Το νέο πιστοποιητικό θα είναι ανάλογο με αυτό που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης;

Αυτό το είχαμε δει και στο ξεκίνημα της σεζόν του 2020, προκειμένου το προσωπικό των ξενοδοχείων της Κρήτης να εκπαιδευτεί για την προστασία του αλλά και την προστασία των πελατών απέναντι στο Covid-19.

Ένα πιστοποιητικό που χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις το προσωπικό για να πάρει την πιστοποίηση.

Πόσο καινοτόμο είναι τελικά αυτό;

Αναμένουμε όλοι να δούμε τι πρόκειται να παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Δείτε ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση του:

Γιώργος Βαρνακιώτης
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button