ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa πιστοποιεί ως αειφόρα την παραλία του

Έχοντας σαν κύριο σκοπό τόσο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και ευαισθητοποίηση, όσο και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες του, το ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης είναι το πρώτο ξενοδοχείο στη Μεσόγειο που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία πιστοποίησης της παράλιας του ως αειφόρα παράλια Costa Nostrum σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καινοτόμου προτύπου Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

Το Costa Nostrum (=η ακτή μας) – Sustainable Beaches είναι ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο των παραλιών της Μεσογείου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξή τους. Κύριος σκοπός του είναι η εκπόνηση ενός προτύπου πιστοποίησης στο πλαίσιο του οποίου επιτυγχάνεται η αειφόρος διαχείριση και ανάπτυξη της εκάστοτε παραλίας, με στόχο την περιβαλλοντική προστασία, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και τη γενικότερη ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Και οι δυο πλευρές δηλώνουν πολύ χαρούμενες για τη νέα αυτή συνεργασία και υπόσχονται να βοηθήσουν τα μέγιστα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραλίας της Αμμουδάρας. Κοινή ευχή είναι να ακολουθήσουν πολλές ακόμα επιχειρήσεις, Δήμοι και Περιφέρειες έτσι ώστε σύντομα να επιτευχτεί η αειφόρος ανάπτυξη και διαχείριση των ελληνικών παραλιών αλλά και των παραλιών της Μεσογειακής Λεκάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close