ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πιο «παγωμένο» ξενοδοχείο βρίσκεται στην ΣουηδίαΤελευταία ενημέρωση:

Το πρώτο ξενοδοχείο από πάγο που θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο άνοιξε τις πόρτες του πριν μία εβδομάδα στη Σουηδία. Μερικά χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Πόλο, το «Ice Hotel» βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Τορν, κοντά στο χωριό Ζουκαστζάρβι.

Αφού χρειάστηκαν 27 ολόκληρα χρόνια για την ολοκλήρωσή του, το πολυτελές ξενοδοχείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πελάτες του 365 μέρες τον χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή του ξεκίνησε από το 1989.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του πάγου προέρχεται από τον ποταμό, ενώ η κατασκευή και γενικότερη συντήρησή του θα στηριχθεί σε τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί ηλιακή κυρίως ενέργεια για να αποφευχθεί τυχόν λιώσιμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το ξενοδοχείο παρέχει τόσο ζεστά όσο και παγωμένα δωμάτια για τους πελάτες του, καθώς και εύρος επιλογών από εστιατόρια, κοκτέιλ μπαρ και άλλες ανέσεις.

Ο εμπνευστής της ιδέας και εμπνευστής του ξενοδοχείου Ίνκβε Μπερκβιστ είπε μεταξύ άλλων: «Η φύση και το περιβάλλον που αγκαλιάζουν τις εγκαταστάσεις μας, δεν αποτελούν μόνο έμπνευσης για το ξενοδοχείο μας αλλά και βασική ανάγκη για την συντήρησή του. Παλιότερα αποχαιρετούσαμε τους επισκέπτες μας την άνοιξη. Τώρα χάρη στη νέα τεχνολογία που χρησιμοποιούμε μπορούμε να τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όλο το χρόνο».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close