Ποιοι τουρίστες αφήνουν τα περισσότερα φιλοδωρήματα

0

Αμερικανοί και Γερμανοί φαίνεται πως είναι οι περισσότερο γενναιόδωροι τουρίστες, οι οποίοι δεν παραλείπουν να αφήσουν φιλοδώρημα, σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας tripadvisor.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα αφήνουν ετησίως φιλοδωρήματα αξίας 100 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους τομείς του τουρισμού.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα ρώτησε συνολικά 25.000 ανθρώπους από οκτώ χώρες -Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Βρετανία και ΗΠΑ- πόσα χρήματα άφησαν πίσω τους, στους εργαζόμενους που τους εξυπηρέτησαν όταν ήταν διακοπές.

Οι Αμερικανοί κρατούν τα πρωτεία στα φιλοδωρήματα, με τα 2/3 περίπου των ερωτηθέντων να απαντούν πως αφήνουν χρήματα για το προσωπικό. Οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν πως δεν αφήνουν tips, αιτιολόγησαν τη συμπεριφορά τους, λέγοντας πως η εξυπηρέτηση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε (55%), ενώ το 20% θεωρούσε πως το φιλοδώρημα συμπεριλαμβανόταν στον λογαριασμό.

Από τις οκτώ χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ιταλία ήρθε τελευταία στον σχετικό κατάλογο με μόλις το 11% των τουριστών να αφήνει φιλοδώρημα, ενώ κι οι Γάλλοι δεν έχουν καλύτερες επιδόσεις, καθώς μόλις το 15% απάντησε πως αφήνει tips.