ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Top 10 προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες σύμφωνα με την TUI

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, η Ελλάδα παραμένει ένας δυνατός «παίκτης» στον τομέα του τουρισμού.

Σε φάση πλήρους επανεκκίνησης του τουρισμού εισέρχεται η Ελλάδα, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν σταδιακά και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί.

Οι μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και οι καλές τις επιδόσεις στο κομμάτι της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, καθιστούν τη χώρα ιδιαίτερα δημοφιλή και αυτή τη χρονιά. Αυτό επιβεβαιώνει και έρευνα για τον τουρισμό του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 Βρετανών.

caffeine adv2020b

Οπως αναφέρει ο Independent οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που στοχεύουν να επισκεφθούν μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών οι Βρετανοί τουρίστες είναι κατά σειρά οι εξής:

  1.  Ισπανία
  2. Ελλάδα
  3.  Ιταλία
  4.  Φλόριντα
  5.  Καραϊβική
  6.  Κροατία
  7.  Τουρκία
  8.  Μεξικό
  9.  Ταϊλάνδη
  10.  Ντουμπάι

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, για τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των κρατήσεων της TUI, με την Τουρκία και τη Φλόριντα να ακολουθούν. Στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό της TUI προκύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι τουρίστες εκφράζουν την επιθυμία για self-catering και διακοπές σε βίλα, γεγονός που φανερώνει την τάση για κοινωνική αποστασιοποίηση.

neratzoulis neo

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι πλέον αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι τα αξιοθέατα, η γνωριμία με τοπικές κουζίνες και το κολύμπι στη θάλασσα. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το TornosNews, οι διακοπές βρίσκονται στην τρίτη θέση των επιθυμιών των Βρετανών, με ποσοστό 18%. Το πρώτο που τους λείπει, όπως δήλωσαν, είναι οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς (75%) και το δεύτερο το να βγουν έξω και να επισκεφθούν ένα εστιατόριο (47%).

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button