Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ολγα Κεφαλογιάννη: Αλλάζει σελίδα ο ελληνικός τουρισμός

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Αλλάζει σελίδα και ταχύτητα η στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, που πλέον οι αρχές της βιωσιμότητας, της ισορροπίας και του μέτρου θα διαπνέουν κάθε δράση του υπουργείου Τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, έδωσε μια “γεύση” της νέας στρατηγικής, την οποία και θα παρουσιάσει σε πλήρη έκταση στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, την WTM 2023, στις αρχές Νοεμβρίου.

Mechanical Solutions

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ η κυρία Κεφαλογιάννη, είπε πως η βιωσιμότητα δεν έχει χροιά μόνο περιβαλλοντική, αλλά περιλαμβάνει και βελτίωση υποδομών και διαχείριση προορισμών μεταξύ άλλων. Η εστίαση μόνο σε νούμερα αφίξεων εξήγησε δεν απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες με την κυρία Κεφαλογιάννη να κάνει λόγο για ένα “μάχιμο” υπουργείο, που θα απαντά σε κάθε δύσκολη συνθήκη, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Μια τέτοια κατάσταση, όπως τονίστηκε, ήταν η φωτιά στη Ρόδο, που με τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού, τόσο στο μέτωπο της ασφαλούς εκκένωσης των επισκεπτών, αλλά και στο μέτωπο της επικοινωνιακής διαχείρισης η Ρόδος όχι μόνο πέτυχε να “σώσει” την τουριστική της σαιζόν, αλλά υπάρχουν εκτιμήσεις και για νούμερα ρεκόρ, σε αφίξεις και έσοδα. Χαρακτηριστικό της νέας προσέγγισης για την βελτίωση των  υποδομών είναι και η προσπάθεια που ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο, ώστε μέρος από το τέλος διαμονής να κατευθύνεται σε υποδομές τουριστικές, όπως πχ αναβάθμιση μαρίνων κλπ.  Στο σημείο αυτό να τονιστεί, ότι ιδιαίτερο βάρος δίνει το υπουργείο Τουρισμού, στο Ταμείο Ανάκαμψης, που όπως σημειώθηκε, τέλος του μήνα έρχονται διακηρύξεις για έργα. “Στόχος είναι να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και κονδύλια”.

Για την καλύτερη συνεργασία ωστόσο των εμπλεκομένων με το Ταμείο Ανάκαμψης το υπουργείο Τουρισμό επενδύει στην συνεργασία με δήμους και περιφέρειες. Ήδη τις επόμενες ημέρες σε νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή θεσμοθετείται το περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού, ώστε τα εμπλεκόμενα μέρη να δρουν από κοινού. Στο μεταξύ, στο υπάρχον νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που επικαιροποιούν το παρατηρητήριο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ενώ καταργείται η δημόσια δομή που αφορούσε την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών, αφού όπως τονίστηκε, το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει στην ανάπτυξη τους.

Παραμένοντας σε θέματα της τουριστικής ατζέντας, υπογραμμίστηκε ότι εντός τριμήνου θα υπάρξει ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, ενώ με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες που δημιούργησαν οι φωτιές στον Έβρο και την Δαδιά, ήδη επεξεργάζεται “Εβρος Pass” και “Δαδιά Pass”, στα πρότυπα του “Ρόδος Pass”. Σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο υπουργείο είναι έτοιμο να συνδράμει με αντίστοιχες δράσεις και το Πήλιο, όταν οι οδικές συνδέσεις είναι έτοιμες. Παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού απαντώντας στις ανάγκες για αυξημένους ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις προανήγγειλε εκτεταμένους ελέγχους και με δικά του κλιμάκια την νέα τουριστική σαιζόν, καθώς όπως τονίστηκε, η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος δεν πρέπει κινδυνεύσει. Σε ό,τι αφορά τέλος την κατάσταση στο Ισραήλ, το υπουργείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε εκτίμηση  για το τι μέλλει γενέσθαι με την επίδραση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι παρακινδυνευμένη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button