Τουρισμός

Οι Κινέζοι αλλάζουν τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Συνολικά 97 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το περασμένο έτος, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας ότι είναι οι πλέον πολυταξιδεμένοι τουρίστες σε όλον τον κόσμο, ανέφερε την Πέμπτη ο επίσημος Τύπος της Κίνας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο αριθμός αυτός των κινέζων τουριστών στο εξωτερικό είναι αυξημένος κατά 14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2012. Η τάση δε αυτή αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένων των προοπτικών για την ισχυρή ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου, όπως ανέφερε η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας, που επικαλείται τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού .

Η Κίνα το 2012 «οδηγούσε» παγκοσμίως και από την άποψη των τουριστικών δαπανών στο εξωτερικό, με συνολικά 102 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ( UNWTO ). Το ποσό αυτό είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί το 2013, δήλωσε ο Σονγκ Ρούι, της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, ένα ερευνητικό κέντρο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.


Εν τω μεταξύ ο παγκόσμιος ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο σκληρός για να προσελκύσει Κινέζους τουρίστες, πελάτες ειδικά του τομέα των προϊόντων πολυτελείας, που συχνά ταξιδεύουν σε ομάδες και σε διάφορες χώρες. Η επιλογή του προορισμού των τουριστών από την Κίνα σημαίνει στην πράξη σημαντικά οφέλη για την τουριστική βιομηχανία της χώρας επιλογής. Διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία, ως εκ τούτου, υποσχέθηκαν ή ήδη δρομολόγησαν μέτρα για να διευκολύνουν τις διαδικασίες για την απλούστερη έκδοση βίζας σε κινέζους τουρίστες. Οι κινέζοι ταξιδιώτες στο εξωτερικό ήταν μόλις 10 εκατομμύρια το 2000.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button