ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι άνω των 55 ετών ταξιδεύουν περισσότερο



Αύξηση 1% παρουσίασαν οι διακοπές των ταξιδιωτών άνω των 55 ετών το 2018, σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 13,4 εκατ., σύμφωνα με έρευνα της Mintel.

Τα ταξίδια εσωτερικού είχαν αύξηση 2% στα 20,6 εκατ., και το σύνολο των διακοπών τους το ίδιο έτος διαμορφώθηκε σε 34 εκατ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι ταξιδιώτες άνω των 55 ετών αντιπροσώπευσαν το 23% του συνόλου διακοπών και το 35% του συνόλου ταξιδιωτικών δαπανών, σύμφωνα με την έρευνα.

Για τους ανθρώπους που έχουν οικονομική άνεση, τα χρόνια αυτά είναι η χρυσή περίοδος για ταξίδια, αναφέρει ο αναλυτής, John Worthington, ενώ τονίζει ότι οι ψηφιακές αναζητήσεις και οι διαδικτυακές κρατήσεις γίνονται κανόνας για αυτές τις ηλικίες ταξιδιωτών, ωστόσο οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι διατηρούν σημαντικό ρόλο για αυτούς.

swell adv 2021

Οι τρεις προτεραιότητες των ταξιδιωτών αυτών για την ερχόμενη πενταετία όσον αφορά τα ταξίδια, είναι ο χρόνος με την οικογένεια (54%), η βελτίωση της υγείας (38%), η χαλάρωση (37%) και τα ταξίδια (36%).

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η Mintel προβλέπει επίσης ότι η ζήτηση για ασφαλείς μορφές τουρισμού όπως οι κρουαζιέρες, οι ξεναγήσεις με συνοδεία και τα νέα προϊόντα θα παρουσιάσουν αύξηση της ζήτησης από αυτούς τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο οι περισσότεροι απολαμβάνουν το είδος διακοπών που απολαμβάνουν οι περισσότεροι υπόλοιποι ταξιδιώτες, δηλαδή εποχιακά ταξίδια, city break, διακοπές στην ύπαιθρο ή ταξίδια περιπέτειας και δραστηριοτήτων.










Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button