ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 29 χώρες από τις οποίες θα δέχεται η Ελλάδα τουρίστες

Tη λίστα των 29 χωρών από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου και μετά, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και η Γερμανία, που αποτελεί μια από τις μεγάλες «δεξαμενές» του ελληνικού τουρισμού. Αντίθετα, από τη λίστα των 29 χωρών απουσιάζουν όλες οι άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές και συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

caffeine adv2020b

Αρχικά, οι επισκέπτες των 29 χωρών θα μπορούν να φτάνουν αεροπορικώς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ από την 1η Ιουλίου και μετά θα μπορούν να ταξιδεύουν και μέσω των υπολοίπων ελληνικών αεροδρομίων.

Οι τουρίστες που θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου και μετά, θα προέρχονται από τις χώρες: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

neratzoulis neo

Με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19, ενώ για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες απαγορευτικοί κανόνες.

Η λίστα των χωρών διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Τουρισμού, η λίστα θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, ενώ σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button