ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ΕΟΤ στηρίζει τη γερμανική TUI που έχει «φεσώσει» χιλιάδες Έλληνες ξενοδόχους!Συνεχίζεται η εξωφρενική στήριξη της TUI από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού! Τη στιγμή που ο γερμανικός όμιλος έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία, αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες επιχειρηματίες, ο ΕΟΤ προχώρησε στον επανασχεδιασμό του προγράμματος συνδιαφήμισης που υλοποιεί με την TUI Group!

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 1.237.600 ευρώ, αφορά επιλεγμένες αγορές-στόχους και είναι σε ισχύ έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στα τέλη Ιουνίου μεταξύ του Χάρη Θεοχάρη και των εκπροσώπων της TUI, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κω. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την υποχρέωση του ΕΟΤ να πληρώσει 1.200.000 ευρώ για συνδιαφήμιση με την TUI σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Ο επανασχεδιασμός του προγράμματος κρίθηκε αναγκαίος, εξαιτίας της γρήγορης επιδείνωσης των επιδημιολογικών συνθηκών από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Μαντέψτε, όμως: Δεν έγινε κουβέντα για τις οφειλές του γερμανικού tour operator προς τα ελληνικά ξενοδοχεία. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε αναρμόδιος να παρέμβει. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο οι Γερμανοί, λοιπόν, με τις ευλογίες του Έλληνα υπουργού Τουρισμού…

swell adv 2021

Νωπές, άλλωστε, είναι ακόμα οι μνήμες όσων συνέβησαν στις αρχές του καλοκαιριού, με τον γερμανικό ταξιδιωτικό κολοσσό να επιβάλλει ουσιαστικά στην ελληνική κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τα πρωτόκολλα προσαρμόστηκαν στις υποδείξεις της TUI, οι τουρίστες ήρθαν, όταν όμως έφθασε η ώρα να πληρώσει τον λογαριασμό στα ελληνικά ξενοδοχεία… έστριψε διά του αρραβώνος: Περισσότεροι από 1.500 ξενοδόχοι, που συνεργάζονται με την TUI, θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους μόνο το 25% όσων τους οφείλει. Το υπόλοιπο 75%; Η εταιρία θα το καταβάλει Μάρτιο – Απρίλιο του 2021, δηλαδή μετά και την επίσημη έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στα περισσότερα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ακόμα και η γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρεται σε άρθρο της στα τεράστια χρέη της TUI προς τους Έλληνες ξενοδόχους, όμως ο υπουργός Τουρισμού εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα…


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button