ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης ονειρεύεται να φτιάξει το Ελληνικό Γκστάαντ

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Το παλιό «Ξενία» της Αράχωβας γνωστό τα τελευταία χρόνια ως «Santa Marina», έχει πλέον περιέλθει στην ιδιοκτησία του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, ιδιοκτήτη του ομίλου «Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel», με έδρα την Ελούντα Κρήτης.

Βρίσκεται κοντά στην έξοδο του οικισμού της Αράχωβας, προς το Χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και του ιστορικού τόπου των Δελφών.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η ιστορία του κτιρίου μόνο τυχαία δεν είναι. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Φίλιππου Βώκου (αρχιτέκτονα που υπηρέτησε τη δεύτερη περίοδο του Ε.Ο.Τ, 1957 -1967, στο πρόγραμμα «Ξενία») και ο ξυλότυπος του Άρη Κωνσταντινίδη, προϊσταμένου της μελετητικής ομάδα του Ε.Ο.Τ. που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή των «Ξενία» τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η ιστορία του συνεχίζεται όταν περνά στα χέρια του πρωτοπόρου επιχειρηματία Ηλία Παπαγεωργίου, του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του τόσο με τη Μύκονο όσο και με τη ναυτιλία. Ο Ηλίας Παπαγεωργίου ονειρευόταν να μετατρέψει την Αράχωβα σε Μύκονο του χειμώνα, κάτι που εν μέρει το πέτυχε, μεταφέροντας το ίδιο ελληνικό κοινό στις δύο περιοχές.

“IN_AND_OUT

Τα σχέδια του φιλόδοξου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη είναι ακόμη πιο μεγαλεπήβολα. Ρίχνοντας περί τα 16 εκατομμύρια στην επένδυση ονειρεύεται να μετατρέψει την Αράχωβα στο Γκστάαντ, τοποθετώντας την με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη. Με σλόγκαν «Τι περισσότερο έχουν άλλοι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί από εμάς» δίνει το στίγμα sky is the limit.  Τα σχέδια μαρτυρούν μια απίστευτη πολυτέλεια!

Mechanical Solutions

Στόχος του μεγαλεπήβολου project, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, είναι η διεύρυνση της τουριστική περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού παρέχει την δυνατότητα πλούσιων δραστηριοτήτων. Το έργο το έχει αναλάβει το γραφείο το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ηλία Μπρατόπουλου.
Ο επανασχεδιασμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου ανατέθηκε στην Interior Architect – Designer Αγάπη Καζαμία, η οποία είχε επιμεληθεί τον επανασχεδιασμό και την επίβλεψη του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ομίλου, το «Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel». Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει και την αγορά του όμορου οικοπέδου για την επέκταση της μονάδας και την ανέγερση συνεδριακού κέντρου, 10 επιπλέον δωματίων, καθώς και χώρους όπως μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα με άμεση οπτική σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και το πολυτελές spa.

Η επιθυμία του νέου ιδιοκτήτη ήταν το ύφος του σχεδιασμού να ακολουθήσει κλασικές γραμμές, επηρεασμένος από τις εικόνες κλασικισμού που εισέπραξε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι. Έτσι, το ύφος αποδόθηκε ναι μεν κλασική γραμμή, αλλά με σύγχρονες προσεγγίσεις, εντάσσοντας με εντυπωσιακό τρόπο τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής και πιο συγκεκριμένα των Δελφών.

Ολογράμματα και ψηφιακές προβολές στους κοινόχρηστους χώρους, με ιστορικές αναφορές αντικαθιστούν για πρώτη φορά τα κλασικά έργα τέχνης και υπηρετούν τον διάκοσμο του ξενοδοχείου. Δελφικά παραγγέλματα εντάσσονται στους χώρους, κοινόχρηστους και ιδιωτικούς, με την μορφή σταθερών επιγραφών και custom φωτιστικών. Για την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των ιστορικών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν, γίνεται επιστημονική έρευνα από τον Σταμάτη Λυμπερόπουλο, διδάκτορα αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Αρχαιολογίας και Πολιτισμού του Αμβούργου και κριτικό τέχνης, ο οποίος έχει καταγωγή από τους Δελφούς, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Δελφών για πολιτιστικά και τουριστικά θέματα, έχει υπάρξει διευθυντής στο Αρχαιολογικό Τμήμα του μουσείου «Μπενάκη» και είναι συνεργάτης και σύμβουλος σε ιστορικά θέματα της interior designer Αγάπης Καζαμία.

Η διασφάλιση σταθερής θερμοκρασίας επιτυγχάνεται με ενδοδαπέδια θέρμανση. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει τζάκι με βιοκαύσιμο και τζακούζι ή πισίνα. Custom made τζάκια σύγχρονου σχεδιασμού από όνυχα χρησιμοποιούνται επίσης στους κοινόχρηστους χώρους, reception, lobby, cigar room και στο εστιατόριο. Τα ξύλινα δάπεδα, τα οποία χρησιμοποιούνται στα δωμάτια και τις σουίτες επιλέχθηκαν από την εταιρεία «Berti», η οποία έχει αναλάβει από πολυτελείς κατοικίες μέχρι παλάτια όπως τα Kremlin Palace, Windsor Castle Royalty, Gran Teatro La Fenice, Baku National Theatre, Marcel Wanders και University of Padua. Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: Ο σχεδιασμός των μπάνιων στις σουίτες καθώς και ένα μεγάλο μέρος των δωματίων έχει γίνει από όνυχα που φωτίζεται ειδικά. Ονυχας χρησιμοποείται εξάλλου στο χαμάμ ενώ όλοι οι χώροι έχουν ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα από μεγάλους ιταλικούς οίκους. Τα φωτιστικά θα παραπέμπουν σε έργα τέχνης ενώ τα amenities θα έχουν βάση που θα βασίζεται στους θησαυρούς της ελληνικής γης.

Θα υπάρχει πλούσια συλλογή από συλλεκτικά κρασιά, πανάκριβα πούρα στο cigar room και μπάλτερ για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να μετατρέψουν τη διαμονή τους σε μια απίστευτη εμπειρία. Το όνειρο του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη είναι μαζί με τους άλλους διακεκριμένους επιχειρηματίες της περιοχής να μετατρέψει την Αράχωβα σε ελληνικό Γκστάαντ, σε τόπο δηλαδή συνάντησης rich & famous από όλο τον κόσμο.

Θα υπάρχει πλούσια συλλογή από συλλεκτικά κρασιά, πανάκριβα πούρα στο cigar room και μπάλτερ για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να μετατρέψουν τη διαμονή τους σε μια απίστευτη εμπειρία. Το όνειρο του Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη είναι μαζί με τους άλλους διακεκριμένους επιχειρηματίες της περιοχής να μετατρέψει την Αράχωβα σε ελληνικό Γκστάαντ, σε τόπο δηλαδή συνάντησης rich & famous από όλο τον κόσμο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μέσω
Μαρία Λεμονιά
Πηγή
Lemon Social Eye

Σχετικά άρθρα

Back to top button