ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νορβηγία: Ενα ξενοδοχείο αποκλειστικά για ποδήλατα

Η Νορβηγική εταιρεία Εθνικών Σιδηροδρόμων αποφάσισε να αναβαθμίσει την έννοια του ποδηλάτου. Έτσι λοιπόν προχώρησε στο άνοιγμα του θεματικού ξενοδοχείου Lillestrøm Bicycle Hotel. Ο χώρος λειτουργεί με μια συνδρομητική υπηρεσία, με τους μετακινούμενους να πληρώνουν το ποσό των 50 Krone (περίπου 7 δολάρια) ανά μήνα για τη χρήση του.

Ο υψηλός αριθμός των κατοίκων του Lillestrøm που μετακινούνται καθημερινά στο Όσλο για την εργασία τους, αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τη δημιουργία του ξενοδοχείου, δίνοντάς τους έναν ασφαλή χώρο για να αποθηκεύουν τα ποδήλατά τους, όταν εκείνοι ταξιδεύουν.

caffeine adv2020b

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε από την επιχείρηση με βάση της το Όσλο, Various Architects, και αποτελεί το μεγαλύτερο από όσα υπάρχουν στη Νορβηγία διαθέτοντας τη δυνατότητα να αποθηκεύσει 400 ποδήλατα. Η Νορβηγία άλλωστε είναι γνωστή για την οικολογική της συνείδηση σχετικά με το ποδήλατο και αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη του πόσο η χώρα κάνει εύκολη τη ζωή στην πόλη με το ποδήλατο.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button