ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ποιους τρόπους θα αυξηθεί ο τουρισμός από την Κίνα

Μεγάλα είναι τα περιθώρια ενίσχυσης των τουριστικών ροών από τη Κίνα προς τη χώρα μας αρκεί να ικανοποιηθεί μία σειρά προϋποθέσεων, σύμφωνα με το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κίνα.

Μια σειρά όμως από κίνητρα όπως η απλοποίηση των διαδικασιών θεωρήσεων και οι πολιτικές ευκολότερης επιστροφής φόρων θεωρείται ότι μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αύξηση των ταξιδιών και των δαπανών των Κινέζων τουριστών. Στην περαιτέρω ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού αναμένεται να συμβάλλουν οι πληθυσμοί των μικρότερων πόλεων της κινεζικής περιφέρειας το βιοτικό επίπεδο των οποίων ανεβαίνει ραγδαία.

caffeine adv 2021

Οι Κινέζοι τουρίστες επιλέγουν να ταξιδεύουν ομαδικά μέσω τουριστικού πρακτορείου και ο ατομικός τουρισμός αναμένεται να ενισχυθεί με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στην Κίνα. Επί του παρόντος, η τουριστική προβολή της χώρας μας θα πρέπει να λάβει χώρα σε συνεργασία με τα μεγάλα κινεζικά τουριστικά πρακτορεία. Η στοχευμένη προσέγγιση του κοινού, μέσω των κινεζικών ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι βασικός τρόπος μαζικής επικοινωνίας στην Κίνα, είναι ιδιαίτερα σημαντικός λόγω της μεγάλης χρήσης και απήχησης αυτών στο κινεζικό κοινό.  Ο τουρισμός πολυτελείας, (θαλαμηγοί, γκολφ κλπ) καθώς και ο τουρισμός για αγορές (επώνυμες μάρκες ένδυσης και υπόδησης, ρολόγια κλπ.), παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα αναγνώρισης του διπλώματος οδήγησης ώστε να διευκολυνθεί η ενοικίαση αυτοκινήτων και μάλιστα πολυτελών. Η δυνατότητα αυτή θα ωθήσει και την αγορά κατοικίας πέραν του τουριστικού ρεύματος.

Οι τουριστικές υποδομές της Ελλάδας πρέπει να εξοικειωθούν και να προσαρμοσθούν με τις  ιδιαιτερότητες των Κινέζων ταξιδιωτών (δυνατότητα κινέζικου φαγητού, ζεστού νερού στο τραπέζι, βραστήρας στο δωμάτιο κ.ά.).  Θα ήταν σκόπιμο να εξετασθεί η δημιουργία κοινών τουριστικών διαδρομών με γειτονικές χώρες και η στοχευμένη προώθηση και άλλων προορισμών της χώρας, οι οποίοι θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών (Ήπειρος, Μακεδονία, Κρήτη, νησιά Ιονίου κ.α.).  Από την ελληνική πλευρά θα πρέπει να αξιοποιηθεί η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των αστικών κέντρων της Κίνας πέραν των παραλιακών. Οι κάτοικοι των πόλεων αυτών (πχ Sichuan, Wuhan, Chongqing, κ.α.) ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για ταξίδια στο εξωτερικό γεγονός που ήδη διάφορες τουριστικές χώρες αξιοποιούν με άνοιγμα προξενικών Αρχών. Η Πρεσβεία μας προς κάλυψη του κενού έχει δρομολογήσει την αδελφοποίηση των ως άνω μεγαλουπόλεων με ελληνικές.

neratzoulis neo

Πιστοποιητικά Ποιότητας Κινέζικου Εισερχόμενου Τουρισμού

Επιπλέον, από το Γραφείο του ΕΟΤ διατυπώνεται μία σειρά προτάσεων που μπορεί να συντελέσουν αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος Κινέζων προς τη χώρα μας. Σύμφωνα με το Γραφείο, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα συντελέσει η εγκαθίδρυση πλέον της μίας αεροπορικής σύνδεσης, σε ανταγωνιστική τιμή, κάτι το οποίο επιδιώκεται σταθερά από την ελληνική πλευρά. Δεδομένου ότι οι τουριστικές ροές στη χώρα μας υπερέβησαν τις 134.000, κρίνεται σημαντική η δρομολόγηση νέας απ΄ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης.     Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει η βελτίωση υποδομών υποδοχής και εξυπηρέτησης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα με την απόκτηση Πιστοποιητικών Ποιότητας Κινέζικου Εισερχόμενου  Τουρισμού που παρέχονται από κινεζικές εταιρείες πιστοποίησης.

Επίσης, σημαντική είναι και η δυνατότητα χρήσης της βασικής κινεζικής πιστωτικής κάρτας Union Pay debit cards δεδομένου ότι είναι η κύρια κάρτα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κινέζων πολιτών και η πρώτη σε όγκο συναλλαγών κάρτα στον κόσμο, έχοντας ξεπεράσει τη Visa και τη Mastercard, στηριζόμενη ωστόσο κυρίως στις συναλλαγές εντός της Κίνας.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η Citibank και η Alpha Bank αποδέχονται τις κάρτες με σήμα «China Union Pay» (CUP) στο σύνολο του δικτύου ATM τους και τερματικών POS, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την εξέλιξη του κινεζικού τουρισμού στη χώρα μας.  Επιπλέον, απαιτείται πληροφοριακό υλικό στην κινέζικη γλώσσα σε κεντρικά σημεία της Ελλάδας, κατάλογοι/οδηγοί Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων στην κινέζικη γλώσσα. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συμπεριληφθεί η κινέζικη γλώσσα σε συσκευές αυτόματης ηχογραφημένης ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης  και σε άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μετά από εισαγωγή ανάλογης συσκευής στην ελληνική γλώσσα, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Παράλληλα θα πρέπει να φιλοξενηθούν αθλητικά  γεγονότα που είναι δημοφιλή στους Κινέζους (Τένις, Μπιλιάρδο, Πινγκ Πονγκ), να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προσέλκυσης Κινέζων φοιτητών σε αγγλόφωνα ή και ελληνόφωνα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας και να αυξηθεί η παραγωγή κινηματογραφικών, τηλεοπτικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ από κινέζικες εταιρείες με την παροχή διευκολύνσεων.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button