Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΧερσόνησος, Μάλια: Προβληματισμός - Σίγησαν τα «μπαρ κρόουλ» των Άγγλων

Χερσόνησος, Μάλια: Προβληματισμός – Σίγησαν τα «μπαρ κρόουλ» των Άγγλων

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Παρά τη στροφή στον οικογενειακό τουρισμό και στο άνοιγμα νέων αγορών που κάνουν τα Μάλια τα τελευταία χρόνια, οι Βρετανοί τουρίστες παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη, εκπροσωπώντας το 1/3 των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή.

Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι ο δήμος Χερσονήσου υποδέχτηκε 1.5 εκατ. τουρίστες εκ των οποίων το 30% ήταν νεαροί Βρετανοί. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος καθώς κάθε καλοκαίρι από τις αρχές Ιουνίου οι Βρετανοί κατέκλυζαν το νότιο τμήμα της περιοχής των Μαλίων δίνοντας το ζωή.  «Το κλίμα είναι νωχελικό. Ο προορισμός δεν θα ανοίξει για τους Βρετανούς πριν τον Αύγουστο και αυτό είναι ένα ζητούμενο» είπε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Χρεσονήσου Γιάννης Σέγκος, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν από όλους τους ανθρώπους του τουρισμού προσεκτικά και σταθερά βήματα και να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα. Γιατί αν ανοίξει ο προορισμός και ξανακλείσει θα είναι χειρότερα και θα είναι δυσφήμιση για την περιοχή».

mechanical adv 2021

Κίνδυνο να μην ανοίξουν μικρές και μεσαίες μονάδες αν δεν έρθουν οι Βρετανοί
Η απουσία των Βρετανών από το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις κυρίως στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρά ξενοδοχεία όπου καταλύουν συνήθως οι Βρετανοί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου Κωνσταντίνο Αναστασάκη.

apostolakis adv 2

«Ενδέχεται, αν δεν αλλάξουν τα εώς τώρα δεδομένα πολλά από αυτά τα μικρά καταλύματα να μην ανοίξουν τη φετινή σεζόν. Κάποια από αυτά θα προσπαθήσουν να κερδίσουν κάποιο από το χαμένο έδαφος κυνηγώντας κρατήσεις μέσα από πλατφόρμες όπως το AirBnb. Η κατάσταση όμως είναι δύσκολη καθώς το 90% του οικογενειακού προϋπολογισμού της περιοχής στηρίζεται στον τουρισμό. Η Χερσόνησος διαθέτει συνολικά 104.000 κλίνες» είπε στο ethnos.gr ο κ. Αναστασάκης.  Σύμφωνα με τον ίδιο μεγάλη θα είναι η ζημιά ειδικά για τα μπαρ και κλαμπ που δούλευαν αμιγώς με Άγγλους τουρίστες, πραγματοποιώντας και το γνωστό μπαρ κρόουλ.

Εκτός από Βρετανούς τουρίστες τα Μάλια έχουν στραφεί και τα τελευταία χρόνια και σε νέες αγορές όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας. «Δυστυχώς όμως οι αφίξεις και αυτών των αγορών αργούν δεδομένου ότι ακόμη είναι σε ισχύ τα μέτρα καραντίνας Πρέπει να παραμείνουμε ένας ασφαλής προορισμός για να μπορέσουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο μέχρι και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο» πρόσθεσε ο κ. Αναστασάκης.

Σήμερα σε όλη την Κρήτη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων-λαμβάνοντας υπόψιν τις μέχρι τώρα προκρατήσεις η πληρότητα αγγίζει το 25 με 30%. «Πέρσι φιλοξενήσαμε στην Κρήτη 4 εκατ τουρίστες και με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπολογίζουμε ότι θα κλείσει η σεζόν με 1.250 εκατ. τουρίστες».

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-