ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χερσόνησος, Μάλια: Προβληματισμός – Σίγησαν τα «μπαρ κρόουλ» των ΆγγλωνΠαρά τη στροφή στον οικογενειακό τουρισμό και στο άνοιγμα νέων αγορών που κάνουν τα Μάλια τα τελευταία χρόνια, οι Βρετανοί τουρίστες παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη, εκπροσωπώντας το 1/3 των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή.

Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι ο δήμος Χερσονήσου υποδέχτηκε 1.5 εκατ. τουρίστες εκ των οποίων το 30% ήταν νεαροί Βρετανοί. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος καθώς κάθε καλοκαίρι από τις αρχές Ιουνίου οι Βρετανοί κατέκλυζαν το νότιο τμήμα της περιοχής των Μαλίων δίνοντας το ζωή.  «Το κλίμα είναι νωχελικό. Ο προορισμός δεν θα ανοίξει για τους Βρετανούς πριν τον Αύγουστο και αυτό είναι ένα ζητούμενο» είπε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Χρεσονήσου Γιάννης Σέγκος, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν από όλους τους ανθρώπους του τουρισμού προσεκτικά και σταθερά βήματα και να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα. Γιατί αν ανοίξει ο προορισμός και ξανακλείσει θα είναι χειρότερα και θα είναι δυσφήμιση για την περιοχή».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Κίνδυνο να μην ανοίξουν μικρές και μεσαίες μονάδες αν δεν έρθουν οι Βρετανοί
Η απουσία των Βρετανών από το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις κυρίως στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρά ξενοδοχεία όπου καταλύουν συνήθως οι Βρετανοί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου Κωνσταντίνο Αναστασάκη.

«Ενδέχεται, αν δεν αλλάξουν τα εώς τώρα δεδομένα πολλά από αυτά τα μικρά καταλύματα να μην ανοίξουν τη φετινή σεζόν. Κάποια από αυτά θα προσπαθήσουν να κερδίσουν κάποιο από το χαμένο έδαφος κυνηγώντας κρατήσεις μέσα από πλατφόρμες όπως το AirBnb. Η κατάσταση όμως είναι δύσκολη καθώς το 90% του οικογενειακού προϋπολογισμού της περιοχής στηρίζεται στον τουρισμό. Η Χερσόνησος διαθέτει συνολικά 104.000 κλίνες» είπε στο ethnos.gr ο κ. Αναστασάκης.  Σύμφωνα με τον ίδιο μεγάλη θα είναι η ζημιά ειδικά για τα μπαρ και κλαμπ που δούλευαν αμιγώς με Άγγλους τουρίστες, πραγματοποιώντας και το γνωστό μπαρ κρόουλ.

swell adv 2021

Εκτός από Βρετανούς τουρίστες τα Μάλια έχουν στραφεί και τα τελευταία χρόνια και σε νέες αγορές όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας. «Δυστυχώς όμως οι αφίξεις και αυτών των αγορών αργούν δεδομένου ότι ακόμη είναι σε ισχύ τα μέτρα καραντίνας Πρέπει να παραμείνουμε ένας ασφαλής προορισμός για να μπορέσουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο μέχρι και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο» πρόσθεσε ο κ. Αναστασάκης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σήμερα σε όλη την Κρήτη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων-λαμβάνοντας υπόψιν τις μέχρι τώρα προκρατήσεις η πληρότητα αγγίζει το 25 με 30%. «Πέρσι φιλοξενήσαμε στην Κρήτη 4 εκατ τουρίστες και με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπολογίζουμε ότι θα κλείσει η σεζόν με 1.250 εκατ. τουρίστες».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button