ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μαδέρα | Δημιουργεί το πρώτο Digital Nomad Village στον κόσμο

H Mαδέρα καλεί όσους εργάζονται από απόσταση να ταξιδέψουν και να μείνουν στην περιοχή Ponta del Sol, τη θερμότερη στο νησί, η οποία θα μετατραπεί στο πρώτο Digital Nomad Village στον κόσμο.

Από την έναρξη της πανδημίας η οποία περιόρισε τα έσοδα της περιοχής από τον τουρισμό (ο οποίος αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της Μαδέρα), η καμπάνια «Madeira Digital Nomads» στοχεύει να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να κρατήσει τις επιχειρήσεις ζωντανές με την υποδοχή επισκεπτών με μεγάλη διάρκεια διαμονής.

brands heaven2021

Από την 1η Φεβρουαρίου, επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να αιτούνται τη διαμονή τους στον ηλιόλουστο προορισμό για χρονική περίοδο ενός έως έξι μηνών, όπου θα μπορούν να εργάζονται και να απολαμβάνουν ταυτόχρονα τα τοπία και τον πολιτισμό της περιοχής. Στους ενδιαφερόμενους προσφέρεται επίσης δωρεάν χώρος εργασίας, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, αποκλειστικές εκδηλώσεις και ένας ντόπιος ο οποίος θα τους βοηθά να εγκλιματιστούν.

Το πρότζεκτ αναπτύχθηκε από την τοπική κυβέρνηση της Μαδέρα, σε συνεργασία με την τοπική εταιρία Startup Madeira. Σύμφωνα με το Tripsavvy είναι η πρώτη πρωτοβουλία του είδους που περιλαμβάνει απευθείας την τοπική κυβέρνηση.

neratzoulis neo

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διασφαλίσουν τη διαμονή τους, τις μεταφορές και τη visa, και όσοι προέρχονται εκτός ΕΕ θα χρειαστεί να λάβουν visa Σένγκεν 90 ημερών. Το πρόγραμμα προσφέρει βοήθεια όσον αφορά την εύρεση επιλογών διαμονής μακράς διαρκειας, όπως καταχωρήσεις στην Airbnb και ξενοδοχεία με εκπτωτικά προγράμματα για τέτοιου είδους διαμονή.

Παράλληλα, η Μαδέρα συνεχίζει να επιδιώκει την τοποθέτησή της ως ασφαλούς προορισμού για τους ταξιδιώτες, διασφαλίζοντας τις καλύτερες πρακτικές στον προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησε μια διαδικασία πιστοποίησης ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, την «Madeira Safe to Discover», ενώ οι τοπικές εταιρίες αποκτούν και την ένδειξη «Clean & Safe» που δημιούργησε η VisitPortugal.

Οι τοπικές αρχές απαιτούν από όλους τους επισκέπτες να κάνουν τεστ κορωνοϊού είτε με την άφιξή τους είτε 72 ώρες πριν το ταξίδι.
Πηγή
Tornosnews

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button