ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λασίθι: Προχωρούν οι διαδικασίες για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση της TUI

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση της TUI στο νομό Λασιθίου, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία πεντάστερου resort στη θέση Άγιοι Τεσσαράκοντα του δήμου Ιεράπετρας.

Πριν λίγες ημέρες η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού άναψε το «πράσινο φως» για επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ιδιοκτησίας της «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», που συνολικά θα είναι δυναμικότητας 800 κλινών και οι οποίες σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο θα αναπτυχθούν σε 350 δωμάτια.

caffeine adv2020b

Όπως αναφέρεται στην πράξη χωροταξικού και πολεοδομικού περιεχομένου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, με την οποία χορηγείται άδεια δόμησης για το έργο, το εμβαδό του οικοπέδου, μαζί με την επέκταση, διαμορφώνεται σε 115.420 τ.μ. Το εμβαδό δόμησης κτιρίου είναι 22.995 τ.μ.

Υπενθυμίζεται πως η TUI εξαγόρασε τη θυγατρική του συνεργαζόμενου ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κατόχου του οικοπέδου το 2017. Η νέα μονάδα, η οποία προγραμματίζεται να είναι έτοιμη μέσα στην επόμενη χρονιά, έρχεται να προστεθεί στα Robinson στην Κυλλήνη και την Κω, τα Robinson Club Kyllini Beach και Club Daidalos αντίστοιχα. Η λειτουργία της, κατά το ρεπορτάζ, προγραμματίζεται κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής σεζόν.

neratzoulis neo

Τον Οκτώβριο είχε γίνει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης. Το συγκρότημα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αποτελείται από ισόγεια ή διώροφα συγκροτήματα δωματίων και κεντρικό κτίριο κοινοχρήστων λειτουργιών και κοινόχρηστο περιβάλλοντα χώρο.

Όπως επίσης αναφερόταν στην απόφαση της έγκρισης, ένα μέρος των συγκροτημάτων (double rooms και family rooms) πρόκειται να αναπτυχθούν γύρω από τη μεγάλη κεντρική πισίνα και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν θέα σε αυτήν. Τα υπόλοιπα συγκροτήματα των δωματίων (double rooms & deluxe suites και junior suites) θα προσφέρουν θέα στη θάλασσα. Το κεντρικό κτίριο θα είναι διώροφο με υπόγειο και εξυπηρετεί μόνο κοινόχρηστες λειτουργίες. Σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν επέκταση του εστιατορίου, ένας επιπλέον ανεξάρτητος χώρος εστίασης και ένα επιπλέον bar με τους ημιυπαίθριους χώρους του.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, και αυτή τη χρονιά βλέπει θετικά την εξέλιξη της σεζόν, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό στην Μεσόγειο, την άνοδο της ζήτησης για Τουρκία και Αίγυπτο, αλλά και τις πιέσεις σε επίπεδο τιμών πακέτων. Η TUI υπολογίζει να διακινήσει φέτος στην Ελλάδα περίπου τρία εκατομμύρια τουρίστες, με τον γερμανικό όμιλο να αποτελεί από τους μεγαλύτερους τροφοδότες επισκεπτών από το εξωτερικό, και παράλληλα εμφανίζεται ανοικτή στη συνέχιση των επενδυτικών της προγραμμάτων.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button