ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη | Σταδιακή αύξηση του τουρισμού στα Χανιά

Ελαφρώς καλύτερη από την περυσινή χαρακτηρίζουν τη φετινή τουριστική σεζόν οι επιχειρηματίες εστίασης στην πιο δημοφιλή περιοχή των Χανίων, το παλιό λιμάνι.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε μικρή αύξηση του τουριστικής κίνησης ωστόσο σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς,  τα καφέ και εστιατόρια μόλις που επιβιώνουν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων του Ενετικού λιμανιού δηλώνουν πως η σεζόν άρχισε με καθυστέρηση τονίζουν όμως πως η επισκεψιμότητα δεν είναι απογοητευτική.

Το κλίμα είναι διαφορετικό σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς, όπως είναι τα στενά πίσω από την Πλατεία της Μητρόπολης . Ο κόσμος είναι λιγοστός και οι προσδοκίες ανάλογες.

swell adv 2021

Η πτωτική πορεία του τουρισμού μετά την εμφάνιση της πανδημίας έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην εστίαση με τους επιχειρηματίες να νοσταλγούν τις χρυσές εποχές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το πιο αισιόδοξο σενάριο για τους καταστηματάρχες από το χώρο της εστίασης είναι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις να αυξηθούν και το κλίμα να αλλάξει ουσιαστικά.

Υπενθυμίζεται πως η τουριστική κίνηση στα Χανιά το περυσινό καλοκαίρι ήταν μειωμένη κατά 80% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.


Πηγή
neakriti.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button