Κρήτη: Μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή ζητούν οι εκπρόσωποι του Τουρισμού

0

Σειρά μέτρων για την ενίσχυση του Τουρισμού, πρότειναν οι εκπρόσωποι του Τουρισμού της Κρήτης στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η τηλεδιάσκεψη η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, είχε θέμα την διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού για τον κλάδο του Τουρισμού στο Ηράκλειο και την επανεκκίνηση του Τουρισμού όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού.

Οι εκπρόσωποι του τουρισμού επεσήμαναν τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο η πανδημία του κορωνοιού, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργεί στους κλάδους που εκπροσωπούν και που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό. Μάλιστα, πρότειναν σειρά πρωτοβουλιών προς την Κυβέρνηση για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθώς και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13% και στη διαμονή από το 13% στο 6% ως επιπλέον μέτρο στήριξης στις τουριστικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν και σε επιμέρους θέματα των κλάδων τους.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει ομαλή επάνοδος στην μετά τον κορωνοϊό εποχή, ενώ συμφώνησαν ομόφωνα αυτές οι πρωτοβουλίες να συνεχιστούν ώστε να καλλιεργηθεί ένα καλύτερο κλίμα συνεννόησης και αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κ. Στράτος Μαγκουσάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών «CANDIA», κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γραφείων Ιδιοκτητών Εκμισθώσεων Αυτοκινήτων & Δικύκλων «ΗΝΙΟΧΟΣ», κ. Μενέλαος Μαράκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, κ. Νίκος Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, κ. Μανώλης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Πάρης Τζόρβας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου, Πρόεδρος κ. Λευτέρης Τρευλάκης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, κα Μαρία Χαλβατζή Αντωνακάκη και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού -Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Ριζικιανάκης.