Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΚρήτη | Αύξηση του τουρισμού μόνο εάν «πρασινίσει» υγειονομικά

Κρήτη | Αύξηση του τουρισμού μόνο εάν «πρασινίσει» υγειονομικά

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

«Καταλύτης» για την αύξηση του τουριστικού κύματος προς την Ελλάδα θα είναι το «πρασίνισμά της» στον υγειονομικό χάρτη της Ευρώπης διαμηνύουν οι τουριστικοί παράγοντες, καθώς, μπορεί επίσημα η χώρα να έχει ανοίξει τα σύνορά της, αλλά η καραντίνα και τα μέτρα στα οποία υποχρεούνται οι τουρίστες όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους, δρουν ανασταλτικά στην απόφαση τους να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος του TEZ TOUR Ελλάδος Δημήτρης Χαριτίδης ο οποίος, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, αναφέρθηκε και στις καθυστερημένες συνεννοήσεις της χώρας μας με τις αρχές χωρών, οι οποίες αποτελούν διαχρονικά τουριστικές αγορές για εμάς.

mechanical adv 2021

Από ότι όλα δείχνουν σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση, ο Ιούνιος θα είναι λίγο προβληματικός με αρκετές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες να μην ανοίγουν, ενώ μια σχετική διόρθωση αναμένεται από τα μέσα Ιουλίου με την προϋπόθεση βέβαια ότι υγειονομικά η θέση της χώρας θα βελτιωθεί.

apostolakis adv 2

Αναφορικά με τις χώρες της Βαλτικής, Εσθονία- Λετονία- Λιθουανία, αν και πρόκειται για μικρές αγορές αλλά με ικανοποιητική κίνηση τα προηγούμενα χρόνια, η υποχρεωτική καραντίνα των 10 ημερών και το PCR test δημιουργούν προσκόμματα.

Στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, στη μεν Ουκρανία που κατά το παρελθόν υπήρξε μεγάλη αγορά για την Κρήτη, μέχρι πρότινος επικρατούσε αβεβαιότητα για το έαν θα ανοίγαμε με αποτέλεσμα να έχουν πάρει προβάδισμα η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Για την περίπτωση της αγοράς της Λευκορωσίας, που όπως είπε δηκτικά ο κ Χαριτίδης «αργήσαμε», θα ανοίξει  μετά από τις 10 Ιουνίου λόγω βίζας.

Καθυστέρηση παρατηρείται στη συνεννόηση του ελληνικού κράτους με τις ρωσικές αρχές τόσο για την κατάργηση της ποσόστωσης όσο και της καραντίνας, με τις δύο πλευρές να επικοινωνούν εκ νέου μεθαύριο Τετάρτη και με επικρατέστερο σενάριο να εξασφαλίζονται αρχικά τακτικές πτήσεις ανά προορισμό.

Στη Μεγάλη Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι για τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας η χώρα μας βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα , κάτι που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από τη χώρα μας θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται στο σπίτι τους για 10 ημέρες, με τη δυνατότητα να σπάνε την καραντίνα την πέμπτη ημέρα με την επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ.

zygos gif 2020b