ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: «Ανοίγει» τις πόρτες της για τους Ρώσους τουρίστες

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για τους Ρώσους από τις 7 Σεπτεμβρίου, με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών, που δημοσιεύθηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το money-tourism.gr, θα εισέρχονται μέχρι 500 τουρίστες την εβδομάδα, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, και οι προϋποθέσεις είναι η συμπλήρωση PLF, και η πραγματοποίηση τεστ που θα είναι αρνητικό έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, με σχετικό πιστοποιητικό στα Αγγλικά.

caffeine adv2020b

Ακόμη, μέσω του PLF, θα πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες τους σχετικά με την κράτηση του ξενοδοχείου ή την διεύθυνση άλλης προσωρινής κατοικίας στην Ελλάδα.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει μέχρι 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να ελέγχουν αυτό το πιστοποιητικό πριν την επιβίβαση του επιβάτη και σε περίπτωση έλλειψής του θα του απαγορεύουν την επιβίβαση.

neratzoulis neo

Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της υποχρέωσης οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να επαναπατρίσουν τον επιβάτη με δικά τους έξοδα. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Αυγούστου, οι ρωσικές Αρχές επέτρεψαν τις τακτικές πτήσεις προς Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη και την Ζανζιβάρη της Τανζανίας και από τις 10 Αυγούστου, άνοιξαν οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τα τουρκικά θέρετρα της Αττάλειας, του Νταλαμάν και της Αλικαρνασσού.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button