Τουρισμός

Η Κρήνη Ριμόντι στο Ρέθυμνο

Η Κρήνη Ριμόντι βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και πολλούς αιώνες τώρα προσφέρει δροσερό νερό στους περαστικούς.

Η κρήνη Ριμόντι χτίστηκε το 1626 από τον ενετό Ρέκτορα (Βενετό διοικητή) του Ρεθύμνου Α. Ριμόντι, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Από τρεις κρουνούς σχήματος λεοντοκεφαλής τρέχει νερό αντίστοιχα σε τρεις γούρνες. Πάνω τους εδράζονται τρεις ραβδωτοί κιονίσκοι που καταλήγουν σε κορινθιακά κιονόκρανα με φύλλα άκανθας και υποβαστάζουν επιστύλιο με την επιγραφή LIBERALITATIS και FONTES. Στο κέντρο τραβάει την προσοχή το οικόσημο των Ριμόντι.

Για να φτάσουμε στην κρήνη Ριμόντι προχωράμε ευθεία από την Λότζια (παλιό μουσείο) ακολουθώντας την οδό Παλαιολόγου. Στο τέρμα του δρόμου στρίβουμε δεξιά και αντικρύζουμε την κρήνη στα βόρεια της πλατείας Tίτου Πετυχάκη ή του πλάτανου, όπως είναι γνωστή.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button