ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κακή η τουριστική σεζόν – ΙΤΕΠ: 1 στα 2 ξενοδοχεία «βλέπει» λιγότερες κρατήσεις

Πτωτικά διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο για τα ξενοδοχεία στη χώρα μας, καθώς αρνητικό πρόσημο κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της πληρότητας, των τιμών, αλλά και οι προκρατήσεις, με ότι αυτό σημαίνει για τη φετινή, τουριστική σεζόν.

Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα έρευνας Συγκυρίας, που διενήργησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, που παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τον πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλ. Βασιλικό, την πρόεδρο του ΙΤΕΠ κα. Ντίνα Σβύνου και τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου καθηγητή Γεώργιο Πετράκο.

caffeine adv2020b

Αξίζει να τονισθεί ότι τα στοιχεία έχουν συλλεγεί από δείγμα 2.000 ξενοδοχείων, αριθμός πρωτοφανής, που δίνει σφραγίδα «πιστότητας» στην έρευνα. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρά την μείωση των πληροτήτων, τα ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων, «κρατάνε» και σε κάποιες περιπτώσεις, αυξάνουν τις τιμές, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, καταδεικνύει, την ανάγκη των ξενοδοχόχων να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια για προσφορές και «πόλεμο» τιμών.

Μάλιστα ο κ. Βασιλικός, αποκάλυψε ότι το ΞΕΕ απέστειλε προσκλήσεις προς τα κόμματα, ενόψη εκλογών, για ενημέρωση στα μείζονα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο, ενώ προειδοποίησε ότι αν η σαιζόν εξελιχθεί αρνητικά, θα αποτυπωθεί άμεσα στην Απασχόληση, ζητώντας να παρθούν άμεσα αποφάσεις, ώστε να στηριχθεί ο κλάδος, ο οποίος στήριξε και στηρίζει την ελληνική Οικονομία. Αξίζει να τονισθεί ότι μόνο την διετία 2017 – 2018, οι Έλληνες ξενοδόχοι επένδυσαν το  ποσό των 1,618 δις ευρώ για επισκευές και ανακαινίσεις στις μονάδες τους.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button