ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κάμπινγκ κερδίζει τους Ευρωπαίους

Ετήσια σωρευτική ανάπτυξη άνω του 4% αναμένουν για την ευρωπαϊκή αγορά κάμπινγκ οι αναλυτές μέχρι το 2020, αποτιμώντας την σε περισσότερα από 5,4 δισ. δολάρια κατά την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρίας εξοπλισμού κάμπινγκ Technavio, Abhay Sinha, το κάμπιγνκ, και τα οργανωμένα πακέτα κάμπινγκ, αποτελούν μια οικονομική μορφή διακοπών, και γι’ αυτό κερδίζουν σταδιακά έδαφος στη γενιά των baby boomers, αλλά και στις νεότερες (ηλικίες 20-39).

Στην τάση προς δραστηριότητες περιπέτειας που καταγράφεται σε ανθρώπους νεαρότερης ηλικίας, εξηγεί ο κ. Sinha, έχουν συμβάλει και τα social media.

caffeine adv2020b

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της Technavio, τρεις παράγοντες πυροδοτούν την ευρωπαϊκή αγορά κάμπινγκ:

-η αυξημένη συμμετοχή σε δραστηριότητες στην ύπαιθρο

neratzoulis neo

Η αυξημένη επιδίωξη για αποσυμπίεση και για ένα διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής συμβάλει στη δημιουργία ζήτησης για δραστηριότητες αναψυχής και υπαίθρια σπορ.

Η επίγνωση για τη διατήρηση της υγείας και η ανάγκη για φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν επίσης στη ζήτηση για συμμετοχή σε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τις πωλήσεις για εξοπλισμό κάμπινγκ, ενώ και η αύξηση του εισοδήματος επιτρέπει την αγορά πιο ακριβού εξοπλισμού.

Έτσι, η ανάπτυξη του κάμπινγκ και άλλων δραστηριοτήτων περιπέτειας θα αυξήσουν τη ζήτηση στην αγορά του εξοπλισμού κάμπινγκ στην Ευρώπη έως το 2020.

-Ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας

Εξαιτίας της ανάγκης για καλή φυσική κατάσταση και διατήρηση της υγείας, αυξανόμενος αριθμός ατόμων εκφράζει ενδιαφέρον για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και περιπέτειας όπως το κάμπινγκ, το ράφτινγκ, η ορειβασία, το τρεκινγκ, οι καταδύσεις και η πεζοπορία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. το 2014, με τον οργανισμό να εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει το 1,8 δισ. μέχρι το 2030.

Η αύξηση αυτή είναι ένας από τους παράγοντες για την ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας και των πωλήσεων στον εξοπλισμό σπορ περιπέτειας.Παρότι ο πυρήνας του κλάδου της περιπέτειας καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, το στοιχείο του πραγματικού κινδύνου και η απαίτηση ειδικών ικανοτήτων αποθαρρύνουν τη μαζική συμμετοχή στις διακοπές αυτές.

Αντίθετα, o ευρύτερος κλάδος περιπέτειας είναι εκείνος που ευθύνεται για την ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας σε παγκόσμια κλίμακα. Η Ευρώπη αναπτύσσεται με το μεγαλύτερο ρυθμό όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιωτών που αναζητούν την περιπέτεια, επιβεβαιώνει ο Abhay.

-Είναι επιλογή οικονομικών διακοπών

Κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη το 2009, πολλοί καταναλωτές των χωρών αυτών γύρισαν στο κάμπινγκ ως οικονομική εναλλακτική διακοπών.

Η τάση αυτή ενίσχυσε την αντίληψη σχετικά με το κάμπινγκ αναβαθμίζοντάς το ανάμεσα στις επιλογές οικονομικών διακοπών. Το κόστος απόκτησης εξοπλισμού κάμπινγκ είναι υψηλό, ωστόσο μετά την αρχική αυτή επένδυση το χαμηλό κόστος συντήρησης βοηθά στη μείωση του κόστους διακοπών του είδους.Πολλές ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο είδος τουρισμού, προσφέρουν επίσης φθηνά πακέτα κάμπινγκ που περιλαμβάνουν ένα εύρος δραστηριοτήτων.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button