ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο: Υπεγράφη η νέα τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας στον τουρισμό

Υπεγράφη σήμερα στο Ηράκλειο η νέα τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  που προβλέπει παράταση της ισχύουσας για ένα εξάμηνο με τους ίδιους όρους.

Με το πέρας του εξαμήνου και επανεκτιμώντας την κατάσταση θα ακολουθήσουν συζητήσεις για την επόμενη μέρα.  Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση επιχειρηματιών και εργαζομένων να πορευτούν μαζί στις δύσκολες αυτές μέρες.

caffeine adv2020b

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε σχετικά: «Οι καλές σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στο Ηράκλειο κρατάνε χρόνια και στηρίζονται στην αμοιβαία κατανόηση ότι ο κλάδος της φιλοξενίας στηρίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ όλων».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νικόλαος Κοκολάκης,  τόνισε ότι «είμαστε συνειδητοποιημένοι και με αίσθημα ευθύνης σε αυτήν την δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική περίοδο λόγο της πανδημίας του COVID-19 , διασφαλίσαμε στο ακέραιο τα εργασιακά δικαιώματα, θεσμικά και οικονομικά των συναδέλφων μας  που απορρέουν από την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

neratzoulis neo

Παράλληλα ζητούμε από την κυβέρνηση διεύρυνση των μέτρων και στήριξη σε όλους τους ανέργους και εργαζόμενους σε περίπτωση που συνεχίσουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Το κλίμα που διαμορφώνεται σήμερα είναι αυτό που επιλέγουν και οι επισκέπτες μας και αυτό που χαρακτηρίζει την ανωτερότητα της φιλοξενίας του Ηρακλείου. Σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, αναμένουμε την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων από την κυβέρνηση, στη διάρκεια που τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας του covid 19, όπως άλλωστε αναμένουμε και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να περάσουμε μαζί αυτόν τον ορμητικό ποταμό».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button