Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ηράκλειο και Ρόδος οι δύο ελληνικές πόλεις με ασφυκτικά πολλούς τουρίστες

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Δύο ελληνικές πόλεις βρίσκονται μεταξύ των τουριστικών προορισμών που συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Holidu, η οποία εξέτασε τον αριθμό των τουριστών ετησίως το 2019 σε σύγκριση με τον πληθυσμό της κάθε πόλης, τα μέρη που είναι πιο ασφυκτικά από τουρίστες είναι τα εξής:

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

1. Ντουμπρόβνικ, Κροατία – 36 τουρίστες ανά κάτοικο

Γνωστό για τις εντυπωσιακές πορτοκαλί στέγες του και τη συμμετοχή του στο δημοφιλές Game of Thrones, το Ντουμπρόβνικ έχει 36 τουρίστες για κάθε έναν κάτοικο του. Έχοντας σχετικά μικρό πληθυσμό, το Ντουμπρόβνικ δέχεται εισροή τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σϋμφωνα με την Holidu, συστήνεται να το επισκεφθείτε στις αρχές Μαΐου ή από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο που προσελκύουν διεθνείς επισκέπτες, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο τέλος του καλοκαιριού, τα μεγάλα καλοκαιρινά πλήθη θα έχουν υποχωρήσει.

2. Βενετία, Ιταλία – 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Η Βενετία έχει μια περίπλοκη ιστορία με τον υπερτουρισμό, καθώς η ετήσια εισροή τουριστών προκαλεί τεράστια πίεση στις υποδομές της. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι οι τουρίστες ημερήσιας εκδρομής, τουρίστες που συνήθως προέρχονται από κρουαζιερόπλοια που σταματούν για λίγες ώρες κάθε φορά και δεν προσφέρουν πραγματικό οικονομικό όφελος στην πόλη. Η πόλη απαγόρευσε ακόμη και τα κρουαζιερόπλοια να περνούν από το κέντρο της Βενετίας τον Αύγουστο του 2021 και από τις 16 Ιανουαρίου 2023, η Βενετία θα υποχρεώνει τους τουρίστες ημερήσιας εκδρομής να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν εισιτήριο για να εισέλθουν στην πόλη. Καλύτερη περίοδος να επισκεφθείτε τη Βενετία είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο και να μείνετε τουλάχιστον 2 έως 3 νύχτες.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

shutterstock venice

3. Μπριζ, Βέλγιο – 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Η Μπρυζ είναι μια μικρή πόλη με σπουδαία φήμη, με 21 τουρίστες ανά κάτοικο και προσελκύει πλήθος κόσμου από τα τέλη Μαΐου μέχρι σχεδόν το τέλος του καλοκαιριού. Οι τουρίστες συρρέουν για να απολαύσουν την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τα γραφικά κανάλια. Συγκαταλέγεται επίσης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Προκειμένου να αποφύγει κανείς τα πλήθη,θα πρέπει να επισκεφθεί αρχές Μαΐου ή Σεπτέμβριο.

Zuper Service

4. Ρόδος, Ελλάδα – 21 τουρίστες ανά κάτοικο

Η Ρόδος είναι γνωστή για τα αρχαία μνημεία της και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια θέρετρα. Με μεσαιωνικά δρομάκια και παλάτια, μπορεί κανείς να απολαύσει την ιστορία και τις εκπληκτικές παραλίες της ταυτόχρονα. Η Holidu προτείνει να επισκεφθείτε το νησί τους μήνες Απρίλιο – Μάιο ώστε να αποφύγετε την υψηλή τουριστική περίοδο, τον συνωστισμό και τις υψηλές τιμές

shutterstock rhodes

5. Ρέικιαβικ, Ισλανδία – 16 τουρίστες ανά κάτοικο

Γνωστή για τη γραφικότητά της και τα άγρια τοπία της, η Ισλανδία διαθέτει καταπληκτικούς καταρράκτες, γαλάζιες λιμνοθάλασσες, εξαιρετικούς παγετώνες και ενεργά ηφαίστεια. Το Ρέικιαβικ είναι γνωστό για τη ζωντανή νυχτερινή ζωή και τη μεγάλη σκηνή μουσικών φεστιβάλ. Η περίοδος αιχμής για την Ισλανδία είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ του Ιουνίου και του Αυγούστου. Τότε είναι που ο καιρός είναι ο πιο ήπιος και έχει το περισσότερο φως της ημέρας. Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι ιδανικοί μήνες για όσους αναζητούν πιο ήσυχες διακοπές, καθώς είναι γνωστό ότι έχουν λιγότερο κόσμο.

Oι πόλεις της Ευρώπης που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα:

6. Φλωρεντία, Ιταλία – 13 τουρίστες ανά κάτοικο

7. Ηράκλειο, Ελλάδα – 13 τουρίστες ανά κάτοικο

8. Άμστερνταμ, Ολλανδία – 12 τουρίστες ανά κάτοικο

9. Δουβλίνο, Ιρλανδία – 11 τουρίστες ανά κάτοικο

10. Ταλίν, Εσθονία – 10 τουρίστες ανά κάτοικο


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
moneyreview.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button