ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΗΠΑ για Ελλάδα: «Ξανασκεφτείτε το, πριν ταξιδέψετε εκεί»

Στη λίστα με τις «ζώνες κινδύνου» λόγω κορονοϊού συμπεριέλαβε την Ελλάδα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο ήρε την προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν όλα τα διεθνή ταξίδια και εξέδωσε ξεχωριστές οδηγίες για κάθε χώρα.

Το CDC κατέταξε την Ελλάδα στο επίπεδο 3, του αποκαλούμενου «υψηλού κινδύνου» και εξέδωσε οδηγία «Reconsider Travel», καλώντας τους επίδοξους επισκέπτες στη χώρα μας να το «ξανασκεφτούν» και αν είναι εφικτό να ακυρώσουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους, σε περίπτωση που δεν είναι απολύτως απαραίητο.

caffeine adv2020b

Στην οδηγία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που κάποιος αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη χώρα μας, ενδεχομένως να μην λάβει επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης, τονίζεται πως ίσως γίνει τεστ στον επισκέπτη φτάνοντας στην Ελλάδα, και αν βρεθεί θετικός όχι μόνο θα μπει σε καραντίνα αλλά ίσως να μην του επιτραπεί να επιστρέψει πριν περάσει 14 ημέρες σε καθεστώς απομόνωσης.

neratzoulis neo

«Με τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας να βελτιώνονται σε ορισμένες χώρες και ενδεχομένως να επιδεινώνονται σε άλλες, το υπουργείο επιστρέφει στο προηγούμενο σύστημά μας για συγκεκριμένες χώρες για τα επίπεδα των ταξιδιωτικών συμβουλών», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το CDC εγκατέλειψε την παγκόσμια συμβουλή του, με την οποία συνιστούσε να αποφεύγονται  όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά σχεδόν όλες οι χώρες παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο 3 για την αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών σε αυτές.

Μερικές μόνο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης, της Νέας Ζηλανδίας και των Φίτζι, τέθηκαν στο επίπεδο 1 του λεγόμενου χαμηλού κινδύνου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ενημερωμένες ειδικές ειδοποιήσεις για ταξίδια σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της προειδοποίησης «Επίπεδο τέσσερα: Μην ταξιδεύετε» για περίπου 30 χώρες, όπως η Ινδία, η Ρωσία, το Μπαγκλαντές, το Μπελίζ, η Βολιβία, η Κόστα Ρίκα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αίγυπτος,το Ελ Σαλβαδόρ, η Αϊτή, το Ιράν, το Κόσοβο, το Καζακστάν, η Μογγολία, η Ονδούρα και η Λιβύη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευαν στους μη Αμερικανούς πολίτες από πολλά μέρη του κόσμου να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και της Κίνας. Η Κίνα βρίσκεται στη συμβουλή του Υπουργείου Εξωτερικών «Μην ταξιδεύετε» από τον Ιούνιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε συνομιλίες με την ΕΕ σε μια προσπάθεια να επιτραπεί στους περισσότερους Αμερικανούς να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Πηγή
με πληροφορίες από Reuters

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button