ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πρώτη διεθνής Ακαδημία Τουρισμού θα λειτουργήσει στην Πορτογαλία

Στην πόλη Estoril της Πορτογαλίας ανακοινώθηκε πως θα λειτουργήσει η πρώτη διεθνής ακαδημία τουρισμού πιστοποιημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Η ακαδημία πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες της το 2023 και θα συγκροτείται από ένα κέντρο κατάρτισης του οργανισμού, δύο τουριστικές σχολές και start-ups επιχειρήσεων, ένα ξενοδοχείο για πρακτική άσκηση και μια εστία για τη φιλοξενία έως 150 φοιτητών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UNWTO, υπέγραψε στο Estoril συμφωνία για την λειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης στη νέα ακαδημία. Η τουριστική ακαδημία θα φιλοξενήσει επίσης δύο πορτογαλικά σχολεία – την πορτογαλική σχολή τουρισμού και το ESHTE (Higher Institute for Tourism and Hotel Studies) του Estoril – και θα περιλαμβάνει το Ινστιτούτο Τουριστικών Σπουδών στο Μακάο, ένα ξενοδοχείο για πρακτική άσκηση και μια εστία με ικανότητα υποδοχής 150 φοιτητών, για τα οποία η πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος έχει ήδη ανακοινωθεί. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει και ένα χώρο ως εκκολαπτήριο επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας.

caffeine adv2020b

Το έργο στο οποίο εταιρίες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα συνυπάρχουν είναι ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 24 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει ένα κτίριο 1.500 τετραγωνικών μέτρων για χώρους συνεργασίας. Επίσης, πρόκειται  να ανοίξει ένα νέο κτίριο για το Κέντρο Αριστείας στον Τουρισμό, καθώς και ένα για τις ανεξάρτητες εγκαταστάσεις του ESHTE.

«Η τουριστική ακαδημία είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση στη χώρα», δήλωσε η Ana Mendes Godinho, Υπουργός Τουρισμού.

neratzoulis neo

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τουρισμού της Πορτογαλίας, Luis Araújo, «…λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική θέση της πανεπιστημιούπολης, τη δέσμευση για κατάρτιση ως μεγάλη πρόκληση για τη βιομηχανία, την προώθηση της Πορτογαλίας ως προορισμό για τους σπουδαστές και τη θέση της χώρας μας ως διεθνή κόμβο για την ανάπτυξη νέων τουριστικών έργων, καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την αναζωογόνηση του έργου της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού»

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button