ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων κατά της Booking.com

Καταγγελίες για αυθαίρετες χρεώσεις της Booking.com σε τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυτόματες αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», Αντώνης Καρατάσος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Με ανησυχητικά αυξανόμενο ρυθμό δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες από επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που συνεργάζονται με την Booking.com, για αυθαίρετες χρεώσεις της εταιρείας προς τα καταλύματα. Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι μέσω μιας θυγατρικής ή συνεργαζόμενης με την Booking.com εταιρείας «BookingSuite», γίνονται χρεώσεις και αυτόματες αναλήψεις από τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ δεν έχουν υπογράψει κάποια σύμβαση με την BookingSuite. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Booking.com για να χρεώσει τις εξτρα υπηρεσίες – εφαρμογές BookingSuite, θυμίζουν διαδικτυακές απάτες. Η Booking.com εκμεταλλεύεται την πάγια εντολή που έχει απαιτήσει να κάνει κάθε συνεργαζόμενο τουριστικό κατάλυμα που συνεργάζεται με την Booking.com, για να εισπράξει αυθαίρετα ποσά τρίτη εταιρεία και μάλιστα για μη ληφθείσες υπηρεσίες, χωρίς τιμολόγιο και χωρίς να έχει γίνει υπογραφή σχετικού συμφωνητικού».

caffeine adv2020b

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Οι καταλυματίες παραπονούνται ότι δεν μπορούν καν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κάποιο αρμόδιο υπάλληλο της εταιρείας για το θέμα αυτό και οι αυτόματες αναλήψεις συνεχίζονται».

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button