Τουρισμός

Η Μάλτα κλείνει τα σύνορά της σε όλους τους ανεμβολίαστους

Η Μάλτα αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της για τους ανεμβολίαστους επισκέπτες από την προσεχή Τετάρτη, 14 Ιουλίου, προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός του μικρού αυτού νησιού της Μεσογείου από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, την ώρα που τα κρούσματα διπλασιάζονται καθημερινά.

«Θα είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που το κάνει αυτό, όμως χρειάζεται να προστατεύσουμε την κοινωνία μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Κρις Φερν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η απόφαση ελήφθη καθώς κρούσματα της Covid-19 διπλασιάζονται καθημερινά από την Δευτέρα. Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη Μάλτα αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή αν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ PCR. Η μοναδική εξαίρεση ήταν οι Βρετανοί, οι οποίοι μπορούσαν να εισέρχονται μόνο αν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, λόγω της παραλλαγής Δέλτα που κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Κρις Φερν δήλωσε ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μεταξύ επισκεπτών, οι οποίοι μολονότι επέδειξαν αρνητικό τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, ήταν ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι ήταν νέοι που φοιτούσαν σε αγγλόφωνα σχολεία. Από την Τετάρτη τα σχολεία αυτά θα κλείσουν.


Ποια πιστοποιητικά εμβολιασμού αναγνωρίζονται

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι η Μάλτα αναγνωρίζει μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν η ΕΕ και η Βρετανία. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid-19 εκδίδεται για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR).

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

«Από την Τετάρτη θα αναγνωρίζουμε μόνο εκείνο το σκέλος του πιστοποιητικού της ΕΕ που αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο Κρις Φερν. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν μόνο τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία θα επιτρέπεται να μπουν στη Μάλτα εφόσον έχουν αρνητικό τεστ και συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Η Μάλτα έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα το 79% του ενήλικου πληθυσμού της και προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 85%. Τον Ιούνιο, για αρκετές ημέρες, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα της Covid-19, όμως αυτήν την εβδομάδα αυξήθηκαν απότομα οι μολύνσεις, φτάνοντας τις 96 σήμερα, Παρασκευή.

Το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε επίσης στο 1,18 ανά 100 τεστ.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button