ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να προτιμούν τις λύσεις των οργανωμένων πακέτων διακοπών

Τελευταία ενημέρωση:

Τα στοιχεία από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHATTA αναφέρουν ότι φέτος το Πάσχα το ενδιαφέρον των Ελλήνων εκδρομέων για οργανωμένα πακέτα είναι αυξημένο, με τις κρατήσεις να είναι αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχο περυσινή περιόδο.

Η αύξηση μάλιστα παρατηρείται σε μία περίοδο που παραδοσιακά κυριαρχείται από μεμονωμένες μετακινήσεις προς την ελληνική ύπαιθρο.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα τα τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας, εξαιρετικά δημοφιλή για την περίοδο είναι τα οργανωμένα πακέτα 3-5 διανυκτερεύσεων.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερη ώθηση φέτος φαίνεται να προσφέρει ο οδικός τουρισμός (οργανωμένα οδικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, στα παραδοσιακά χωριά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ενώ θετική είναι και η συμβολή της κρουαζιέρας με τριήμερα προγράμματα.

Ο Αργοσαρωνικός, οι ανοιξιάτικες Κυκλάδες (Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Τήνος και Σύρος) αλλά και όλη η νησιωτική χώρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως επίσης η Πελοπόννησος (Λεωνίδιο, Ναύπλιο, Αργολίδα και το παραλιακό μέτωπο από την Κυλλήνη μέχρι την Κυπαρισσία).

Στη βόρεια Ελλάδα παρουσιάζεται κίνηση στη Χαλκιδική και την Πιερία ενώ ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται φέτος στα Επτάνησα, όπου πρωταγωνιστεί η Κέρκυρα λόγω των τοπικών δρώμενων.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close