ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Glamping | Είναι η νέα ταξιδιωτική τάση με κάμπινγκ πολυτελείας

Τα δεδομένα στον χώρο της διαμονής και του ταξιδιού μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Ο σημερινός ταξιδιώτης δεν ικανοποιείται εύκολα και έπειτα από μια χρονιά – διάλειμμα θέλει να ετοιμάσει βαλίτσες και να επιλέξει κάτι που μπορεί να του προσφέρει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Αυτό ωθεί τη βιομηχανία να είναι πιο ανοιχτή και δεκτική σε νέα ερεθίσματα, κατά μία έννοια να «πειραματίζεται» περισσότερο. Σε αυτό το κλίμα άρχισε να ανθίζει το glamping, o κομψός όρος που αναφέρεται στην εμπειρία όπου η αίγλη και η λάμψη συναντά το κάμπινγκ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο όρος ουσιαστικά σημαίνει «πολυτελής διαμονή στη φύση», δηλαδή σε σκηνή με πολυτέλεια, αλλά για να το καταλάβετε καλύτερα φανταστείτε αυτό: να πηγαίνετε για πεζοπορία, ποδηλασία, καγιάκ, ιππασία, ψάρεμα ή ό,τι άλλο θέλει η καρδιά σας και στη συνέχεια να επιστρέφετε σε ένα «σπίτι» με ένα άνετο κρεβάτι, γκουρμέ γεύματα και έτοιμη φωτιά στη μέση για να καθίσετε περιμετρικά της.

Λαμβάνοντας άλλωστε υπόψη όλα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο και βγαίνοντας από μια πολύμηνη καραντίνα, είναι φυσικό και επόμενο να αποζητούμε όλοι ανοιχτούς χώρους και ύπαιθρο με μια διαμονή όμως που να συνδυάζει μοναδικές εμπειρίες με ινσταγκραμικές στιγμές. Δεντρόσπιτα, σκηνές, ησυχαστήρια στην πλαγιά ενός βουνού, κτίρια που άλλαξαν χρήση, οτιδήποτε τελοσπάντων που δεν μοιάζει με ξενοδοχείο αλλά έχει τις παροχές και τις υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου. Αυτό είναι και αυτό προσφέρει το glamping!

Το glamping μπήκε στο νομοσχέδιο του τουρισμού

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Η συγκεκριμένη τάση έχει γίνει μάλιστα τόσο δημοφιλής που από πέρυσι το Glamping μπήκε στο νομοσχέδιο του τουρισμού με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού αυτού προϊόντος. Ετσι σύμφωνα με το άρθρο 37 του σχετικού νομοσχεδίου με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button