ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιώργος Πελεκανάκης: Πιθανά τα νέα «κανόνια» στον τουρισμό μετά την Thomas Cook

Τεράστια αβεβαιότητα, παρατηρείται στον κλάδο του τουρισμού τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ υπάρχουν φόβοι μετά το περσινή χρεοκοπία της Thomas Cook, να σημειωθούν ανάλογες το Φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη.

“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αναμένουμε ένα άγνωστο κι αβέβαιο μέλλον για τον τουρισμό, μετά το κανόνι της Thomas Cook που αποτέλεσε πλήγμα για τον τουρισμό πέρυσι. Δυστυχώς, φέτος εκτός από τα απόνερα του γεγονότος αυτού, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον κορωνοϊό, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα κανόνια για τουριστικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο κ. Πελεκανάκης

caffeine adv2020b

Αβέβαιο το μέλλον του τουρισμού

“Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για το χρονικό διάστημα έως τέλος Απριλίου, μένει να δούμε τι θα γίνει μετά το χρονικό διάστημα και ποια θα είναι τα νεότερα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό. Αναπάντητο ερώτημα παραμένει, το πόσα ξενοδοχεία θα ανοίξουν φέτος και πότε θα ανοίξουν κι αν ανοίξουν πως θα λειτουργήσουν. Είναι δεδομένο πως αν  αποφασιστεί να ανοίξουν τα ξενοδοχεία, μόνο για 2 μήνες πολλά από αυτά μπορεί να αποφασίσουν να παραμείνουν κλειστά. Επίσης αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία, χωρίς όμως να παρατηρείται η απαιτούμενη κίνηση, είναι αρκετά πιθανόν, να μην γίνουν αρκετές προσλήψεις σε προσωπικό, άρα να ενταθεί κι η ανεργία.”

neratzoulis neo

Αγκάθι για την τουριστική περίοδο η αναστολή λειτουργία των σχολείων 

Αγκάθι για την εφετινή τουριστική περίοδο σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη αποτελεί κι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων που γίνεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, καθώς αν επιμηκυνθεί η σχολική χρονιά, ο κόσμος δεν θα κάνει διακοπές, άρα δεν θα σημειωθεί κινητικότητα στην τουριστική περίοδο.

Γ. Πελεκανάκης: Φοβόμαστε για νέο κύμα χρεοκοπιών το Φθινόπωρο

“Το θετικό με την χώρα μας, είναι πως έλαβε άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού γεγονός που ενδεχομένως δώσει ώθηση στο να ανακάμψει πιο γρήγορα η οικονομία. Ωστόσο με αυτά τα δεδομένα, όλοι μας φοβόμαστε  πως μπορεί να δούμε νέες χρεοκοπίες από εταιρίες του τουρισμού το Φθινόπωρο.”

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button