ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιατί οι Γερμανοί αγαπούν τον γυμνισμό;

Αν κάποιος γυρίσει τις παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα θα καταλάβει πως στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες που λιάζονται γυμνοί είναι Γερμανικής καταγωγής.

Οι στερεοτυπικά συγκρατημένοι και συντηρητικοί Γερμανοί στην πραγματικότητα δεν φοβούνται το γυμνό σώμα και, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του δικτύου, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να βλέπεις άνδρες και γυναίκες να βγάζουν τα ρούχα τους στα πάρκα των γερμανικών πόλεων. Το ίδιο συμβαίνει και στις πισίνες, τις σάουνες και άλλους δημόσιους χώρους.

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με το CNN, το «μίσος» του Γερμανικού λαού για τα ρούχα ξεκίνησε στον 19ο αιώνα, όταν η έκθεση του σώματος στον ήλιο θεωρούνταν θεραπευτική, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των φυματικών και αυτών που υπέφεραν από ρευματισμούς.

Το 1920 άνοιξε η πρώτη παραλία γυμνιστών στην χώρα, όμως 13 χρόνια μετά η νομοθεσία απαγόρευσε τις μεικτές παραλίες αυτού του είδους, καθώς αποτελούσαν «εύφορο έδαφος για Μαρξιστές και ομοφυλόφιλους». Παρόλα αυτά ο γυμνισμός παρέμεινε δημοφιλής και τον υιοθέτησαν ακόμα και από τους SS.

neratzoulis neo

Μετά τον διαχωρισμό της Γερμανίας δημιουργήθηκε και η Ένωση «Κουλτούρα Ελεύθερου Σώματος» (Free Body Culture)και ο γυμνισμός συνέχισε να αποτελεί συνήθεια, ειδικά στην Ανατολική Γερμανία.

Η συνήθεια αυτή κατάφερε να επιβιώσει ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές της χώρας. Όπως αναφέρει και το CNN, ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ φημολογείται ότι έκανε γυμνισμό όταν ήταν νέα.

CNN

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button