ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιατί οι Γερμανοί αγαπούν τον γυμνισμό;

Αν κάποιος γυρίσει τις παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα θα καταλάβει πως στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες που λιάζονται γυμνοί είναι Γερμανικής καταγωγής.

Οι στερεοτυπικά συγκρατημένοι και συντηρητικοί Γερμανοί στην πραγματικότητα δεν φοβούνται το γυμνό σώμα και, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του δικτύου, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να βλέπεις άνδρες και γυναίκες να βγάζουν τα ρούχα τους στα πάρκα των γερμανικών πόλεων. Το ίδιο συμβαίνει και στις πισίνες, τις σάουνες και άλλους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με το CNN, το «μίσος» του Γερμανικού λαού για τα ρούχα ξεκίνησε στον 19ο αιώνα, όταν η έκθεση του σώματος στον ήλιο θεωρούνταν θεραπευτική, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των φυματικών και αυτών που υπέφεραν από ρευματισμούς.

Το 1920 άνοιξε η πρώτη παραλία γυμνιστών στην χώρα, όμως 13 χρόνια μετά η νομοθεσία απαγόρευσε τις μεικτές παραλίες αυτού του είδους, καθώς αποτελούσαν «εύφορο έδαφος για Μαρξιστές και ομοφυλόφιλους». Παρόλα αυτά ο γυμνισμός παρέμεινε δημοφιλής και τον υιοθέτησαν ακόμα και από τους SS.Μετά τον διαχωρισμό της Γερμανίας δημιουργήθηκε και η Ένωση «Κουλτούρα Ελεύθερου Σώματος» (Free Body Culture)και ο γυμνισμός συνέχισε να αποτελεί συνήθεια, ειδικά στην Ανατολική Γερμανία.

Η συνήθεια αυτή κατάφερε να επιβιώσει ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές της χώρας. Όπως αναφέρει και το CNN, ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ φημολογείται ότι έκανε γυμνισμό όταν ήταν νέα.

CNN

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close