ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανικό μπλόκο για τουρισμό στην Τουρκία

Με έναν έμμεσο τρόπο η Γερμανία έδωσε ένα μικρό “δώρο” στην Ελλάδα με την απόφασή της να συμπεριλάβει την Τουρκία στις περιοχές κινδύνου λόγω κορονοϊού. Μάλιστα το Βερολίνο βάζει σε 14ήμερη καραντίνα όσους ταξιδιώτες έρχονται στη Γερμανία από τη συγκεκριμένη χώρα.

Στην ίδια μοίρα είναι και άλλα κράτη, όπως η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Ταϊλάνδη. Όλοι τους είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους Γερμανούς.

caffeine adv2020b

Ο κατάλογος με τις “περιοχές κινδύνου” καταρτίζεται από το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”, κατάλογο τον οποίον επικαιροποιεί διαρκώς.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας άφησε άλλωστε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το προσεχές διάστημα η ταξιδιωτική προειδοποίηση και για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα ωστόσο με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, για τις χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λόγω της πανδημίας, είναι “μάλλον αδιανόητο” κάτι τέτοιο. Η Τουρκία ήταν έως πέρυσι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς, μετά την Ισπανία και την Ιταλία.

neratzoulis neo

Δυσαρεστημένη η Άγκυρα

Από την πλευρά της, η Άγκυρα δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τα προβλήματα που προκαλεί η γερμανική απόφαση στον τουρισμό.

Σύμφωνα πάντως με το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”, το οποίο είναι επισήμως αρμόδιο για την επιστημονική διαχείριση της πανδημίας, το μέτρο που εφαρμόζεται – και στο εσωτερικό – είναι τα 50 νέα κρούσματα εντός μίας εβδομάδας, ανά 100.000 κατοίκους. Επιπλέον, ως κριτήριο για το εξωτερικό έχουν τεθεί τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού που λαμβάνει κάθε χώρα, αλλά και η αξιοπιστία της ενημέρωσης για την κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή η Γερμανία έχει άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις χώρες της Ε.Ε. με εξαίρεση την Σουηδία, η οποία παραμένει στις “περιοχές κινδύνου”, τις συνδεδεμένες χώρες μέσω Σένγκεν (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία, Νορβηγία) και την Μεγάλη Βρετανία, ενώ εκτός “επικίνδυνων” χωρών βρίσκονται η Τυνησία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Η ταξιδιωτική οδηγία παραμένει σε ισχύ έως το τέλος Αυγούστου για 160 χώρες.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button