ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυξημένη η ζήτηση για ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες

Iσχυρή αύξηση της ζήτησης για ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενήλικες παρατηρείται στη γερμανική αγορά σύμφωνα με έρευνα του fvw σε γερμανούς τουρ οπερέιτορ. Οι τουρ οπερέιτορ ανέφεραν ότι συνάπτουν περισσότερα συμβόλαια με τέτοια ξενοδοχεία, τα οποία υποδέχονται επισκέπτες ηλικίας από 16 ετών και άνω.

Ο Alltours προσφέρει 74 ξενοδοχεία για ενήλικες στο χαρτοφυλάκιο 3.300 ξενοδοχείων του, εκ των οποίων μερικά ανήκουν στην ιδιόκτητη αλυσίδα Allsun.

Ο τουρ οπερέιτορ Schauinsland-Reisen (SLR) είχε περισσότερα από 50.000 κρατήσεις το καλοκαίρι του 2017 σε τέτοια ξενοδοχεία, και ως εκ τούτου, αυτά έχουν εξελιχθεί σε βασικό προϊόν του, το οποίο πλέον αποτελείται από 200 ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενηλίκους.

Ο DER Touristik διευρύνει το αντίστοιχο προϊόν του στη γερμανική αγορά κυρίως μέσω του τουρ οπερέιτορ πολυτελών διακοπών Jahn Reisen. Ο αριθμός των πελατών του που έκαναν κράτηση σε ξενοδοχεία για ενήλικες παρουσίασε αύξηση 20% το 2017 και πλέον το 10% του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων θα συνεχίσει να απευθύνεται σε αυτή την αγορά μέσα από τον εξειδικευμένο κατάλογο «Adults together» που λανσαρίστηκε στην αγορά πέρυσι και περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και resort που προσφέρει σε όλο τον κόσμο σε αυτό το κοινό.Τα Sensimar hotels της TUI προσφέρουν ήδη το δικό τους κόνσεπτ για τους ταξιδιώτες αυτούς από το 2008. Ο τουρ οπερέιτορ διεύρυνε τον αριθμό των ξενοδοχείων από διψήφιο αριθμό 3 χρόνια πριν σε 400 σε σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα, η ΤUI διαφοροποιήθηκε με διασκέδαση χαμηλών τόνων ειδικά για τα ζευγάρια που αναζητούν χαλάρωση. Αντίθετα, στο Magic Life Candia Maris της Κρήτης, που απευθύνεται σε ενηλίκους προσφέρονται σπορ, έντονη διασκέδαση και κοινές δραστηριότητες.

Ο όμιλος της Thomas Cook διευρύνει τα Sunprime Hotels αποκλειστικά για ενηλίκους, σε 9 το επόμενο καλοκαίρι. Όμως προσφέρει ξενοδοχεία αποκλειστικά για ενηλίκους και σε άλλα κόσεπτ ξενοδοχείων, όπως τα Sentido, Casa Cook και Smartline.

Ο FTI διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων, παρότι συνεχίζει να προσφέρει μικρό συγκριτικά αριθμό, όπως το Labranda Marieta στη Γκραν Κανάρια.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close