ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γενικός διευθυντής στην M-Hotels ο Γιώργος ΠελεκανάκηςΤελευταία ενημέρωση:

Η νέα εταιρεία Avra Collection που αναλαμβάνει την διαχείριση των ξενοδοχείων της M-Hotels,  δηλαδή το 5* Mirabello Beach & Village δυναμικότητας 311 δωματίων, το 4* Hermes Hotel με 217 δωμάτια και το Coral Hotal 3* με 165 δωμάτια, ανέθεσε στον Γιώργο Πελεκανάκη την Γενική Διεύθυνση και των τριών ξενοδοχείων.

Ο κ. Πελεκανάκης είναι πτυχιούχος Πολυτεχνείου Άαχεν Γερμανίας και τελειόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Μόναχο Γερμανίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Βόννης για Περιβαλλοντικά θέματα στον Τουρισμό.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον Τουρισμό το 1986 στην εταιρεία Aldiana Gmbh και έχει εργασθεί σε ξενοδοχεία διαφόρων χωρών όπως: Αυστρία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Μεξικό, Τυνησία, Σενεγάλη και Κανάριους Νήσους (Fuerteventura)

Μιλάει άπταιστα την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα ενώ το 1993 κυκλοφόρησε στην Γερμανική γλώσσα εργασία με θέμα:

«Τα Απόβλητα των Ξενοδοχείων στους Κανάριους Νήσους».

Από το 1995 εργαζόταν σαν υποδιευθυντής στο ξενοδοχείο Creta Maris στην Κρήτη και το 1999 ανέλαβε την Διεύθυνση του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΡΗΤΗ Hotel & Village Resort στο Σίσι Λασιθίου θέση που κατείχε μέχρι και το 2011. Από το 2012 μέχρι σήμερα ήταν Διευθυντής στα ξενοδοχεία DESSOLE HERMES & CORAL στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Ο κ. Πελεκανάκης είναι από το 2008 Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και από το 2012 εκλέχθηκε ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ).

Έχει προσκληθεί για ομιλίες για θέματα που αφορούν τον τουρισμό αλλά και περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τον τουρισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Έχει οργανώσει Sessions ομιλητών σε πολλά συνέδρια και έχει προεδρεύσει σε πολλά Συνέδρια και Ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πάρει προσκλήσεις για συγγραφή πολλών άρθρων σχετικά με τον τουρισμό σε περιοδικές εκδόσεις σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close