ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γαλλία: Το «Νο 1» του τουρισμού δεν φοβάται τα «Κίτρινα Γιλέκα» και αγαπά τους Έλληνες

Η 14η έκδοση του Rendez-vous en France, του κορυφαίου διεθνούς B2B trade show για τον τουρισμό στην Γαλλία, που φέτος φιλοξενήθηκε στην Μασσαλία, στέφθηκε για μία ακόμη φορά με απόλυτη επιτυχία.

Γαλλία: Το «Νο 1» του τουρισμού δεν φοβάται τα «Κίτρινα Γιλέκα» και αγαπά τους Έλληνες 2

Στις 19 και 20 Μαρτίου, η γοητευτική αυτή πόλη με το «αμαρτωλό» παρελθόν υποδέχτηκε 915 tour operators και 35 δημοσιογράφους από κάθε γωνιά της Γης. Η Atout France, ο τουριστικός οργανισμός της Γαλλίας που φέτος διοργάνωσε το trade show σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές της περιοχής Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, παρουσίασε στους καλεσμένους του την τεράστια ποικιλομορφία των προϊόντων που προσφέρει ο γαλλικός τουρισμός, σε ένα άψογα διοργανωμένο event όπου όλα «κύλησαν ρολόι».

Πώς θα μπορούσε εξάλλου να συμβεί διαφορετικά; Η Γαλλία είναι εδώ και πολλά χρόνια η «παγκόσμια πρωταθλήτρια» του τουρισμού και αποδεικνύει περίτρανα με κάθε ευκαιρία ότι δεν κατέχει τυχαία την πρώτη θέση, ως ο πιο δημοφιλής προορισμός του πλανήτη.

Γαλλία: Το «Νο 1» του τουρισμού δεν φοβάται τα «Κίτρινα Γιλέκα» και αγαπά τους Έλληνες 3

Το protothema.gr βρέθηκε στη Μασσαλία και συζήτησε με τον διευθυντή του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας για τη Νότια Ευρώπη, Φρεντερίκ Μεγιέ, για τη σημασία του event, τον «τιμώμενο» προορισμό του φετινού Salon RDVF που φέτος είναι η Προβηγκία, και την αγάπη των Ελλήνων για τη Γαλλία.

Επίσης, αναφέρθηκε στο προφίλ του Έλληνα τουρίστα που επισκέπτεται την Γαλλία, στους αγαπημένους του προορισμούς και εξήρε το έργο των Ελλήνων tour operators που είναι «άψογα καταρτισμένοι» και διαθέτουν υποδειγματικό επαγγελματισμό.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» στον τουρισμό αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει η Γαλλία για να αντιμετωπίσει το ολοένα και εντεινόμενο πρόβλημα του τουριστικού κορεσμού.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Φρεντερίκ Μεγιέ στο protothema.gr

H Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, ως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του πλανήτη. Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον τουριστικό οργανισμό της Γαλλίας και ποια η επόμενη πρόκληση;

Η Γαλλία είναι πράγματι ο πρώτος προορισμός στον κόσμο με σχεδόν 90 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018. Δεν έχουμε ακόμη τα οριστικά στοιχεία για την περασμένη χρονιά αλλά προσεγγίζουμε αυτόν τον αριθμό. Επομένως ναι, είμαστε ο πρώτος προορισμός στον κόσμο από άποψη αφίξεων όμως πάντοτε υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Ένας μας στόχος είναι τα έσοδα, για παράδειγμα. Έχουμε την πρώτη θέση στις αφίξεις αλλά είμαστε μόλις τέταρτοι στον κόσμο όσον αφορά τα έσοδα. Αυτό συνιστά σίγουρα μια πρόκληση για τη Γαλλία. Γενικά πάντως, ο κλάδος του τουρισμού είναι γεμάτος με προκλήσεις. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες και αναπτυσσόμενες αγορές, έντονος ανταγωνισμός και χρειάζεται φυσικά να διατηρήσουμε αυτήν την θέση του παγκόσμιου ηγέτη, εξασφαλίζοντας την αφοσίωση των ταξιδιωτών και συστήνοντάς τους σε νέους προορισμούς.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Γι’ αυτό εξάλλου διοργανώνουμε κάθε χρόνο αυτό το σημαντικό event, το trade show «Rendezvous en France», που φέτος εστιάζει στην Προβηγκία. Αυτή τη χρονιά προσελκύσαμε σχεδόν 1000 tour operators απ’ όλον τον κόσμο, άρα μιλάμε για 1000 επαγγελματίες που τουριστικού κλάδου που προωθούν τον προορισμό μας. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, αφιερωμένη αποκλειστικά στη Γαλλία.

Περισσότερα στο Protothema.grCNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close