ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ερευνα: Κυρίαρχη τάση ο γαστρονομικός τουρισμόςΚαθώς η κουζίνα δεν εξαρτάται από τις φυσικές ιδιότητες ενός προορισμού όπως ο ήλιος, η θάλασσα και η άμμος, ο γαστρονομικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, επιτρέποντάς τους να προσελκύσουν τουρίστες όλην την εποχή.

Η γαστρονομία, ως κίνητρο για τον τουρισμό δεν έχει ερευνηθεί αρκετά, ειδικά όσον αφορά το τι ενθαρρύνει τους τουρίστες για να κάνουν διακοπές που σχετίζονται με την γαστρονομία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σχετικά με την έρευνα

Ερευνώντας αυτό το θέμα, ο καθηγητής Barry O`Mahony της EHL Lausanne συμμετείχε σε έρευνα με τον Dr. Diep Ngoc Su από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Danang του Βιετνάμ και τον καθηγητή Lester Johnson από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Swinburne της Αυστραλίας για να εντοπίσει τα εσωτερικά κίνητρα των δυνητικών τουριστών της γαστρονομίας.

swell adv 2021

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες κινήτρων: οι παράγοντες ώθησης και έλξης.
Οι παράγοντες ώθησης σχετίζονται με εσωτερικά κίνητρα ταξιδιού όπως ανανέωση, έξοδος από τη ρουτίνα, εξερεύνηση νέων τοποθεσιών και χαλάρωση.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι παράγοντες έλξης είναι χαρακτηριστικά προορισμού που προσελκύουν τουρίστες για να επιλέξουν έναν προορισμό έναντι άλλου.

Προκειμένου να επικυρωθούν περαιτέρω αυτοί οι παράγοντες, η ερευνητική ομάδα εξέτασε πέντε ταξιδιωτικά σάιτ για φαγητό για να αναζητήσουν άρθρα που δείχνουν τα κίνητρα για φαγητό καθώς και τις αντιλήψεις τους για το τι θα μπορούσε να τους προσελκύσει σε έναν γαστρονομικό προορισμό.

Σημειώνεται, ότι πάνω από 350 συμμετέχοντες από διαφορετικά υπόβαθρα ολοκλήρωσαν την έρευνα. Σχεδόν οι μισοί είχαν ηλικία  μεταξύ 25 και 35 ετών και οι υπόλοιποι κυμαίνονταν από 36 έως 65 ετών. Περισσότερο από το 90% είχε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πανεπιστημιακό δίπλωμα, υπονοώντας ότι οι τουρίστες στον γαστρονομικό τουρισμό έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Τα ετήσια εισοδήματα ποικίλλουν από χαμηλό σε υψηλό, υποδεικνύοντας ότι το εισόδημα δεν είναι η κύρια κινητήρια δύναμη για τον γαστρονομικό τουρισμό.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button