ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Αυτή είναι η εικόνα του τουρισμού στην Δυτική Κρήτη (Διαγράμματα)Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το προφίλ του επισκέπτη – τουρίστα στην Δυτική Κρήτη, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με κύρια θέματα: Προοπτικές και Δυνατότητες του Τουρισμού στο Ν. Χανίων.Η έρευνα αποτυπώνει πλήθος ενδιαφερόντων στοιχείων, όπως τις αγορές από τις οποίες προέρχονται οι τουρίστες στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, τον τύπο του καταλύματος που επιλέγουν, τις περιοχές που επισκέπτονται, τα τοπικά προϊόντα που αγαπούν, το επίπεδο των υπηρεσιών, κ.λπ., κ.λπ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Επιμελητήριο Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.Η έρευνα και ανάλυση συντονίστηκε από το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του ΜΑΙΧ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Υπεύθυνοι / Συντελεστές της έρευνας ήταν οι: Δρ. Γ. Μπαουράκης, Δ/ντής Μ.Α.Ι.Χ. Καθ. Κ. Ζοπουνίδης, Ακαδημαϊκός, Δ/ντής Εργ. Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης Π. Δράκος, ΕΔΙΠ, Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Κρήτης Γ. Αγγελάκης, Ερευνητής, Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης, Μ.Α.Ι.Χ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με χρήση ερωτηματολογίων και προσωπικών προσωπικών συνεντεύξεων

• Τόπος Διεξαγωγής Διεξαγωγής : Αεροδρόμιο Χανίων
• Μήνες Διεξαγωγής Ερωτηματολογίων και συνεντεύξεων : Μάιος – Οκτώβριος 2018
• Ομάδα -Στόχος : Επιβάτες τακτικών charter flights και Low Cost
• 4100 ερωτηματολόγια και προσωπικές συνεντεύξεις
• 20 διαφορετικές χώρες προέλευσης επιβατών
• Ερωτηματολόγιο μεταφρασμένο 7 γλώσσες
• Συμμετοχή 15 μεταπτυχιακών ερευνητών από χώρες Ε.Ε για τις ανάγκες της έρευνας

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close