ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ερευνα: Οι τουρίστες κλείνουν φέτος διακοπές την τελευταία στιγμή

Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αποτελούν το κορυφαίο χαρακτηριστικό εφέτος για τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με έρευνα της Trivago.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι εφέτος μειώθηκαν οι έγκαιρες κρατήσεις και οι πωλήσεις σε βάθος σε όλη την Ευρώπη, καθώς παρατηρείται συνωστισμός στην αναζήτηση κράτησης κατά την περίοδο από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου και στις 6 χώρες. Οι τουρίστες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας αναζήτησαν πιο έντονα τις επιλογές διακοπων τους κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ οι Γάλλοι και οι Ιταλοί ξεκίνησαν μια σοβαρή αναζήτηση επιλογών αναψυχής κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου.

Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι και στις έξι χώρες οι τουρίστες επέλεξαν το χρόνο διακοπών τους τις Δευτέρες, με τους Βρετανούς να το κάνουν αυτό κυρίως την ώρα 8-9 μ.μ. και τους Ισπανούς και Ιταλούς από τις 10 έως τις 11 το βράδυ.

Οι Βρετανοί είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους για διακοπές στο ξενοδοχείο, όπως φαίνεται από τις αναζητήσεις, συγκρίνοντας ξενοδοχεία με τιμές γύρω στις 150 λίρες ανά διανυκτέρευση. Οι Ισπανοί περιορίζονται σε φτηνότερα ξενοδοχεία γύρω στις 96 λίρες ανά διανυκτέρευση.Οι τουρίστες από τις έξι χώρες, εξάλλου, επέλεξαν σύντομης διάρκειας διακοπές, όχι περισσότερο από τέσσερις ημέρες.

Ως προς τον τύπο καταλύματος: Οι Βρετανοί, οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί προτιμούν τα ξενοδοχεία, οι Ισπανοί διαμερίσματα, οι Ιταλοί επιλέγουν καταλύματα που λειτουργούν με το σύστημα Bed and Breakfast, οι Γάλλοι παραθεριστικές κατοικίες. Οι Βρετανοί, οι Ιρλανδοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί προτιμούν επίσης ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι Ισπανοί και οι Ιταλοί παραθαλάσσια ξενοδοχεία.

Εντός της χώρας τους, οι τουρίστες των έξι χωρών επιλέγουν για σύντομες διακοπές ως επί το πλείστον την πρωτεύουσα της χώρας, με τους Ισπανούς και Ιταλούς να προτιμούν παραθεριστικούς προορισμούς.

Στα ξενοδοχεία, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Ιρλανδοί δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο δωρεάν WiFi. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θέλουν spa στο χώρο του ξενοδοχείου, ενώ οι Ισπανοί συχνά ζητούν τζακούζι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close