ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το ψηφιακό κλειδί στα ξενοδοχεία

Μια νέα εποχή, κατά την οποία απομακρύνονται οριστικά τα παραδοσιακά κλειδιά -μεταλλικά και πλαστικά- δωματίου και αντικαθίστανται από τα εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας των έξυπνων κινητών, έχει ήδη ανατείλει για τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Το κλειδί θα είναι αδύνατον πια να χαθεί – ταλαιπωρώντας τον πελάτη του ξενοδοχείου που μέχρι σήμερα υποχρεούνταν να κατευθυνθεί στη ρεσεψιόν για να προμηθευτεί ένα νέο – αφού θα βρίσκεται μέσα στο κινητό τηλέφωνο.

Έτσι, πρακτικοί λόγοι αλλά και λόγοι κύρους, ανάγκασαν μεγάλα ξενοδοχειακά brand να λανσάρουν με γρήγορους ρυθμούς τα ψηφιακά κλειδιά που λειτουργούν μέσω επώνυμων εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν χιλιάδες δωμάτια ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.

Κάθε εφαρμογή διαθέτει τον δικό της συνυδασμό τεχνολογικών ειδοποιήσεων και ήχων, και είναι πια ξεκάθαρο ότι το τσεκ ιν στο ξενοδοχείο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Η Starwood λάνσαρε πέρυσι την τάση αυτή ανακοινώνοντας ότι επιλεγμένα ξενοδοχεία W, Element και Aloft θα δοκίμαζαν τη νέα τεχνολογία μέσω της εφαρμογής για κινητά Starwood Preferred Guest, που διατίθεται στο App Store και στο Google Play.

Αρχικά ζητείται από τα μέλη SPG να κάνουν εγγραφή της συσκευής τους μέσω της εφαρμογής. Την ημέρα της διαμονής τους, οι επισκέπτες λαμβάνουν μια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα είναι διαθέσιμο το δωμάτιο καθώς και για τον αριθμό του δωματίου. Μόλις το δωμάτιο ετοιμαστεί, οι επισκέπτες μπορούν να παρακάμψουν την υποδοχή και να κατευθυνθούν απευθείας στο δωμάτιο, ανοίγοντας την πόρτα μέσω της εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, με Bluetooth.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close