ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Έκρηξη» πωλήσεων τουριστικών πακέτων για Ελλάδα στη Ρωσία

Εκρηκτική αύξηση πωλήσεων πακέτων προς Ελλάδα, από 25 έως 40%, παρατηρείται στη ρωσική αγορά μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία. Καλά πληροφορημένες πηγές tour operators στη Μόσχα που «πουλάνε Ελλάδα», κάνουν λόγο για κύμα κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο money-tourism.gr εκπρόσωπος tour operator, από 700 πακέτα διακοπών που πουλούσε την προηγούμενη εβδομάδα, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τα 1.300.

Στο μεταξύ η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, απαγόρευσε ουσιαστικά τις πτήσεις στην Τουρκία, οι πτήσεις charter έχουν ακυρωθεί, ενώ και η Aeroflot σταμάτησε τις πτήσεις, ανακοινώνοντας ότι από τις 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει πτήσεις επαναπατρισμού Ρώσων, από μεγάλες τουρκικές πόλεις.

Η Ρωσία δεν θα επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ στην Τουρκία φέτος, δήλωσε Ρωσίδα αξιωματούχος, αναφέροντας το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα ως τον αρνητικό παράγοντα για τη μείωση του αριθμού των Ρώσων επισκεπτών. «Οι πτήσεις τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν θα επαναληφθούν το 2016 και είναι άγνωστο αν θα ξαναγίνουν το 2017», δήλωσε η Μάγια Λομίτζε, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATORUS), σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestiya.Σύμφωνα με ειδικούς, έχει σημειωθεί ήδη σημαντική μείωση των τουριστών στην Τουρκία φέτος. Οι τουριστικοί οργανισμοί ανέμεναν ότι περίπου 300.000 Ρώσοι τουρίστες θα ταξίδευαν στην Τουρκία για διακοπές. «Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία είχε αρνητική επίδραση στην επιθυμία των Ρώσων να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα αυτή. Η ζήτηση μειώθηκε πάρα πολύ», δήλωσε η Λομίτζε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close