ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Elounda Beach 1973: Έτσι ξεκίνησε ο Ελληνικός τουρισμός (pics)

Το να ξέρεις από που ξεκίνησες, είναι πολύ σημαντικό και ακόμα πιο σημαντικό όταν μιλάμε για τον ελληνικό Τουρισμό, τον στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας.

Ο Κώστας Μαντωνανάκης, ξεκίνησε στην Ελούντα, το εμβληματικό Elounda Beach, που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό Τουρισμό, όχι μόνο επειδή ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά ξενοδοχεία διεθνούς τουρισμού.

caffeine adv2020b

Το εξαιρετικό αυτό ξενοδοχείο, το οποίο ασφαλώς δεν ήταν το πρώτο ξενοδοχείο μαζικού τουρισμού, δημιουργήθηκε από την  αείμνηστη Νάκου, που μαζί με τον Σωτήρχο έφτιαξαν προγενέστερα το MINOS BEACH. Η Νάκου, αγόρασε το οικόπεδο και ακολούθως με τον Γιώργο και Σπύρο Κοκοτό, κατασκεύασαν το Elounda Beach, το 1971. Το 1983 ο Κώστας Μαντωνανάκης εξαγόρασε το μερίδιο της Νάκου και το υπόλοιπο 50% αργότερα, το 1987, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία, τουλάχιστον της Μεσογείου.

Είχαν προηγηθεί αρκετά ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων το 1954 στη Ρόδο, το Cairo Palace, του αειμνήστου αιγυπτιώτη δάσκαλου Νικόλαου Καπετανάκη εκ Καρπάθου ορμώμενου, στην Κέρκυρα το Club Med το 1951, κ.λπ…

neratzoulis neo

Απολαύστε τις φωτογραφίες, με τα credits και τις ευχαριστίες στο Μανώλη Ρασούλη!!!elounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beachelounda beach

 

 

 

 

 

 

Πηγή
Money & Tourism

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button