ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το δωρεάν Wi-Fi και η ποιότητα της υπηρεσίας είναι η πιο σημαντική παροχή στους τουρίστες

Είναι πια κοινή παραδοχή ότι η δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο στα ξενοδοχεία θεωρείται απαραίτητη όσο οι πετσέτες και η παροχή νερού στο δωμάτιο. Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει ότι στις προσδοκίες των επισκεπτών το δωρεάν Wifi βρίσκεται πολύ ψηλά.

Πόσο ψηλά όμως; Ποιες διαστάσεις έχει λάβει η επιθυμία των επισκεπτών να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο μέσω του διαδικτύου;

Όπως έδειξε έρευνα του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας σε διαμερίσματα, Roomzzz, η επιθυμία των επισκεπτών να συνδέονται στο διαδίκτυο είναι μακράν σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο στο ξενοδοχείο.

Για παράδειγμα, τα δύο τρίτα των επισκεπτών το πολύ σε 7 λεπτά από την άφιξή του στο ξενοδοχείο συνδέεται στο Wifi.

Τα 2/3 αυτών ρωτούν για τον κωδικό του Wifi στη διάρκεια της διαδικασίας τσεκ ιν και σχεδόν ένας στους 10 πανικοβάλλεται αν το ξενοδοχείο δεν διαθέτει Wifi.

Οι τουρίστες από το Λονδίνο που είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, τείνουν να ζητούν περισσότερο τη δωρεάν σύνδεση σε Wifi, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών αξιολογεί το δωρεάν Wifi ως πιο σημαντικό στοιχείο της διαμονής από ένα δωμάτιο με θέα.

«Το ένα τέταρτο όσων συμμετείχαν στην έρευνα πλέον αγνοούν εντελώς την τηλεόραση του δωματίου και στρέφονται στο Wifi του ξενοδοχείου μέσω του οποίου βλέπουν τα αγαπημένα τους προγράμματα στην τηλεόραση ή ακουν την αγαπημένη τους μουσική, με υπηρεσίες όπως οι Netflix, Amazon Prime, Spotify και iTunes, οι οποίες χρειάζονται υψηλές ταχύτητες σύνδεσης», επισημαίνει ο επικεφαλής Ην. Βασιλείου της Roomzzz, Mark Walton.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close