Τουρισμός

Δημοφιλής προορισμός για την TUI η Κρήτη

«Η Ελλάδα ενδέχεται να ανακτήσει συνολικά το 75% της δραστηριότητα του 2019», εκτιμά ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ομίλου

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πελάτες της TUI για τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Κρήτη. Πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα των τουριστικών παραγόντων, οι οποίοι μιλούσαν για μια περίοδο όχι τόσο δυναμική όσο του 2019, αλλά σίγουρα καλύτερη σε σχέση με το 2020.

Η είδηση αυτή τονίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο travel.gr o κ. Βαγγέλης Γεωργίου, υπεύθυνος Επικοινωνίας Νότιας Ευρώπης TUI Group, ενώ μεταξύ των τουριστικών προορισμών που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες είναι η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα, η TUI, που διακινεί πελάτες προς την Ελλάδα από τουλάχιστον 12 χώρες, προσφέρει δυνατότητες διαμονής σε περίπου 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, η Ελλάδα θα είναι φέτος στους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη και μπορεί να ωφεληθεί από τη γενικότερη συγκυρία αλλά και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί γι’ αυτήν. Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες ταξιδιωτικές τάσεις, σημειώνει ότι παρατηρείται μία στροφή των πελατών σε πιο ακριβά ξενοδοχεία και σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για αυθεντικές εμπειρίες, εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση.

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Γεωργίου στη συνέντευξη που παραχώρησε όσον αφορά στις εκτιμήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα. Όπως ανέφερε, φέτος η Ελλάδα ενδέχεται να ανακτήσει συνολικά το 75% της δραστηριότητας του 2019.


«Πιστεύουμε πως φέτος θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε συνολικά το 75% της δραστηριότητας που είχαμε το 2019. Βέβαια, βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω της πανδημίας και συνεπώς είναι δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη, καθώς αλλάζουν συνεχώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, κάτι που αναγκάζει τις τουριστικές επιχειρήσεις να προσαρμόζονται αδιαλείπτως στα νέα δεδομένα. Θεωρούμε πως η φετινή χρονιά θα είναι μεταβατική και αναμένουμε την πλήρη επαναφορά του τουρισμού στα προ πανδημίας επίπεδα το 2022 – ενδεχομένως και σε υψηλότερα επίπεδα από το 2019. Πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα είναι φέτος στους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη, αν και παραμένει ένα ερωτηματικό σχετικά με τη βρετανική αγορά, για το διάστημα όσο ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά όμως, η Ελλάδα μπορεί φέτος να ωφεληθεί από τη γενικότερη συγκυρία, αλλά και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί γι’ αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Όσον αφορά στη μεγαλύτερη ζήτηση, ο κ. Γεωργίου ανέφερε: «Τη μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, αλλά θετική ζήτηση παρουσιάζουν όλοι οι ελληνικοί προορισμοί. Φέτος η TUI προσφέρει περίπου 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Η Κρήτη και η Ρόδος συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί τάση των τελευταίων ετών και συνεχίζεται και φέτος».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η ζήτηση του ευρωπαϊκού τουρισμού θα κατευθυνθεί και φέτος στους δύο βασικούς μεσογειακούς προορισμούς, την Ισπανία και την Ελλάδα. Στην Ισπανία, σπουδαία αύξηση των κρατήσεων παρατηρούμε στη Μαγιόρκα και στα άλλα νησιά των Βαλεαρίδων, καθώς και στα Κανάρια νησιά».

«ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Αυξημένο ενδιαφέρον για τις μεσογειακές χώρες

Η υγειονομική κρίση είναι έντονη και έχει αφήσει το αποτύπωμά της στο τουριστικό τοπίο και φέτος και πέρυσι. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου, η δύσκολη αυτή χρονιά λόγω της υγειονομικής συγκυρίας θα ευνοήσει την Ελλάδα, καθώς παρατηρείται ένα αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον για τις μεσογειακές χώρες.

«Παρατηρούμε μία ευρύτερη στροφή των ταξιδιών προς τις μεσογειακές χώρες, ενώ τα διηπειρωτικά ταξίδια φαίνεται πως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν. Έτσι, οι μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, θα ευνοηθούν από αυτό. Μάλιστα, αυτή η τάση συγκέντρωσης της ζήτησης στη Μεσόγειο μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, δίνοντας ευκαιρίες στους μεσογειακούς προορισμούς περαιτέρω αύξησης του μεριδίου αγοράς τους. Επίσης, βλέπουμε φέτος μια στροφή των πελατών σε πιο ακριβά ξενοδοχεία και σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Αυξάνεται το ενδιαφέρον των πελατών για αυθεντικές εμπειρίες, εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση», υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου.

Στο ερώτημα ποια είναι τα σχέδια του Ομίλου της TUI για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ο κ. Γεωργίου ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς της TUI σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές προέλευσης πελατών. Είναι βέβαιο ότι η χώρα θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ομίλου και στα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη σημασία της αειφορίας στον τουρισμό του μέλλοντος. Θα εστιάσουμε περισσότερο σε θέματα αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Θέματα όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η κυκλική οικονομία, η εξοικονόμηση ενέργειας και η διαχείριση αποβλήτων αποτελούν βασικές προτεραιότητες στον τουρισμό του μέλλοντος».


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button