Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΧρήση αιγιαλού από ενοικιαζόμενα δωμάτια για φέτος

Χρήση αιγιαλού από ενοικιαζόμενα δωμάτια για φέτος

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ειδικότερα, με την σχετική τροπολογία επιτρέπεται και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, εκτός από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, να μισθώσουν από φέτος και απευθείας το σύνολο του αιγιαλού που βρίσκεται μπροστά στην επιχείρησή τους και μάλιστα η ισχύ της δυνατότητας αυτής επεκτείνεται από τα δύο στα τρία χρόνια και με έκπτωση 40%.

Εκτός από ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής, το δικαίωμα να μισθώσουν απευθείας τον αιγιαλό που βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις τους αποκτούν για φέτος και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «για λόγους αμιγώς οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών»

mechanical adv 2021

Αναλυτικά:

  • Εκτός από ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής, το δικαίωμα να μισθώσουν απευθείας τον αιγιαλό που βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις τους αποκτούν για φέτος και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «για λόγους αμιγώς οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών» (σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση).
  • Όπως υπενθυμίζει η «Καθημερινή», από το 2019 (ν.4607) επετράπη όσοι έχουν δικαίωμα να προχωρούν σε απευθείας μισθώσεις (δηλαδή χωρίς δημοπρασία, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους) να μπορούν να καταλαμβάνουν το σύνολο του εν λόγω αιγιαλού, χωρίς περιορισμό ως προς την ανώτατη προς εκμετάλλευση έκταση.
  • Με τον ίδιο νόμο είχε επιτραπεί το δικαίωμα αυτό να το ασκήσουν και επιχειρήσεις τις οποίες χώριζε δρόμος από την παραλία. Όμως ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να είναι δημοτικός. Με τροπολογία απαλείφεται αυτός ο περιορισμός. Ως αιτιολόγηση προβάλλεται η συμμόρφωση με γνωμοδότηση που εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πριν από 28 χρόνια.
  • Η διάρκεια της απευθείας μίσθωσης επεκτείνεται από τα δύο στα τρία χρόνια.
  • Εκτάκτως φέτος το ύψος του μισθώματος που θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις αυτές θα είναι το 60% του υπολογισθέντος (40% έκπτωση). Μόνο για φέτος, το ποσό αυτό θα δίνεται κατά 70% στο δήμο και 30% στο Δημόσιο (έναντι 60%-40%).
  • Ο νόμος 4607/19 έδωσε τη δυνατότητα σε μια σειρά από επιχειρήσεις να νομιμοποιήσουν τις παράνομες εγκαταστάσεις τους στον αιγιαλό. Πρόκειται για έργα που εξυπηρετούν κοινοφελείς σκοπούς, βιομηχανικούς, συγκοινωνιακούς, ενεργειακούς, αλιευτικούς κα. Τώρα προστίθενται και οι παράνομες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών στην ξηρά και τη θάλασσα.
zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble